Endonezya'da uçak otelin üzerine düştü: 113 ölü

Endonezya’nın Medan şehrinde bir askeri uçağın düşmesi sonucunda 113 kişi kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 30.06.2015 - 09:59
Abone Ol google-news

Endonezya'da uçak kazası: En az 30 ölü - VİDEO

Endonezya'daki uçak kazasından ilk görüntüler - FOTOĞRAFLAR  Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait Hercules C-130 tipi uçakta 12 mürettebat olduğu belirtildi.

GENELKURMAY SORUŞTURMA AÇACAK

Ordu sözcüsü Fuad Basya, C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü'nden hareket ettikten kısa süre sonra şehir merkezine düştüğünü söyledi.
Sözcü Basya, uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini, Endonezya Genelkurmay Başkanı Moeldoko'nun kazayla ilgili soruşturma açılmasını istediğini belirtti.


Öte yandan Al Jazeera muhabiri de oluşan bir arızanın ardından pilotlara üsse dönme emri verildiğini aktardı. habere göre, Natuna Adaları’na gitmekte olan uçak da bunun üzerine geri dönmeye çalışınca otele çakıldı.

Endonezya’nın başkent Cakarta ve Sumatra’dan sonra 3. büyük şehri olan Medan’da 10 yıl önce de büyük çaplı bir uçak kazası meydana gelmişti. Mandala Havayolları’na ait Boeing 737 uçağı havalandıktan kısa süre sonra sivillerin yaşadığı bir alana düşmüş, 143 kişi hayatını kaybetmişti.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler