Yunanistan'ın borcu için internetten para toplanıyor

Yunan yurttaşlar Pazar günü kreditörlerin teklifini oylamak için referanduma gitmeye hazırlanırken, Yunanistan’ın kredi borcu için bu kez de sanal alem harekete geçti.

Yayınlanma: 30.06.2015 - 17:47
Abone Ol google-news

Yurttaşlar, İnternet’in en önemli “crowdfounding” ya da kitle fonlama sitelerinden İndiegogo.com sitesinde Yunan hükümetinin 1,6 milyar avroluk borcunu kapatmak için bir kampanya başlatıldı.

Kampanyanın başlangıcının üzerinden daha 48 saat geçmeden 10 binin üzerinde kişinin katılımıyla yaklaşık 155 bin avro para toplandı bile. Her ne kadar bu miktar toplam borcun yüzde 1’i bile yapmasa da, kampanyayı düzenleyenler burada toplanan tüm paranın kabul ederse doğrudan Yunan hükümetine, etmez ise de Yunan yurttaşlara verileceğine söz veriyor.

Kampanyaya destek verenlere de birbirinden lezzetli Yunan ürünleri hediye ediliyor. 3 avro bağışta bulunana bir Aleksis Çipras kartpostalı, 6 avroya feta peyniri ve zeytin, 10 avroya uzo, 25 avroya Yunan şarabı, 160 avroya hepsinin dahil olduğu leziz bir sepet, 5 bin avroya iki kişilik Yunanistan’a bir tatil kazanıyor. Kampanyayı hazırlayan, bu şekilde Yunan üreticilere de destek verildiğini belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler