'Nükleer anlaşmada gizlenecek bir şey yok'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "İran ile 5+1 ülkeleri arasında imzalan atılacak ortak adımlar programı ismiyle duyurulan anlaşma metni açıktır. Anlaşmanın hemen ardından metnin orijinalini ve Farsça tercümesini kamuoyunun bilgisine sunduk. Bu nedenle Cenevre anlaşmasında gizlenecek bir şey yok" dedi.

Yayınlanma: 18.01.2014 - 19:34
Abone Ol google-news

Resmi haber ajansı IRNA'da yer alan haberde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, kamuoyunda gündeme getirilen iddialara ilişkin şunları kaydetti: "Teknik görüşmelerde varılan sonraki mutabakat ise Cenevre anlaşmasının uygulanmasına ilişkin teknikleri içeren sözlü (none paper) anlaşma olarak tasarlanmıştır. Bu mutabakat metni de İngilizce ve Farsça olmak üzere tüm İranlı yetkililerin bilgisine sunuldu. Metnin yayınlanması konusunda bir endişemiz yok. Bu, yazılı bir anlaşma metni değil, sözlü olarak varılmış bir mutabakatın yazılı kaydı. Maalesef bazı ülkeler kendi iç meseleleri yüzünden başından beri özetlemeye gerek duyulacak kadar uzun olmayan anlaşma metninin (Cenevre anlaşması) aslını yayınlamak yerine başka şeyler yayınlamak için çaba sarf ettiler. Sebebi ne olursa olsun bu ülkelerin anlaşmanın aslını yayınlamaktan kaçınmaları dikkati çekici. Her halükarda bizim için önemli olan Cenevre anlaşmasının yürürlüğe girmesidir."

Cenevre anlaşmasının uygulanması konusunda kararlı olduklarını ifade eden Zarif, "20 Ocak'tan itibaren anlaşmayı uygulamaya başlayacağız. Gizleyecek hiçbir şeyimiz yok, her şey açık ve şeffaf" diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler