FT: Çipras geri adım attı

Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Avrupalı kreditörlerin istekleri karşısında geri adım attığı ve kendi şartlarını onlara yakınlaştırdığı iddia edildi.

Yayınlanma: 01.07.2015 - 13:50
Abone Ol google-news

Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın, kreditörlerin kurtarma paketi için yaptıkları teklifi birkaç küçük değişiklik dışında kabul ettiği iddia edildi.

Reuters’a konuşan bir Euro Bölgesi yetkilisi, Yunanistan ile yeni kurtarma programı üzerinde uzlaşının Atina'nın AMB'ye borcunu ödemesi gereken 20 Temmuz'dan önce teorik olarak mümkün olduğunu belirtti.

Euro bölgesi borsaları, Yunanistan'ın kreditörler tarafından borç krizinde bir anlaşmaya ulaşabilmek için öne sürülen şartların çoğunluğunu kabul etmeye hazır olduğunu gösteren bir haber üzerine kazançlarını arttırırken, çevre ülke tahvil getirileri de düşüşe geçti.

EURO BÖLGESİ YETKİLİLERİ: ÖNERİLERİN KABUL EDİLMESİ ZOR

Euro bölgesi yetkilileri, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras tarafından kreditörlere gönderilen ve Atina'nın mali yardımı kabul ettiği mektubun bazı ülkelerin kabul etmesi zor koşullar içerdiğini söyledi.

Reuters tarafından görülen mektupta, Yunanistan'ın Avrupa Komisyonu'nca Pazar günü yapılan teklifin bazı koşullarla kabul edildiği görülüyor.
Euro bölgesinden bir yetkili, "Yarım kalmış birçok konu var. Mektupta mesela sonbaharda istihdam reformundan bahsediliyor. Ama sadece tek cümlede, hakkında başka bir şey yok" dedi.

"Euro bölgesi maliye bakanlarının bu sözlere, bu şekilde inanacağını sanmıyorum. (Yunanistan) diğer taraftan sona ermiş bir programın uzatılmasını istiyor."

Çipras mektubunda dün gece yarısında sona eren kurtarma programının uzatılmasını istiyor.

Euro bölgesi maliye bakanları bugün TSİ 18.30'da Yunanistan konusunu görüşmek üzere toplanacak.

7 SORUDA YUNANİSTAN KRİZİ

FTSEurofirst 300 endeksi yükselişini hızlandırarak yüzde 1.5'lik artış kaydederken, Euro STOXX endeksi de yüzde 2.1 arttı.


Euro ise dolar karşısındaki kayıplarını azaltarak yatay seviyeye geldi ve 1.1535 dolardan işlem gördü.

Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvil getirileri ise 4.3 baz puan yükselerek günün zirve seviyesi olan yüzde 0.82'ye yükselirken; İspanyol, İtalyan ve Portekiz tahvil getirileri 6-8 baz puan arasında düşerek sırasıyla yüzde 2.22, yüzde 2.25 ve yüzde 2.90'a geriledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler