Suruç katliamı Kıbrıs'ta da protesto edildi

Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu çağrısıyla (SGDF) Kobani’nin yeniden inşaası için gittikleri Suruç’ta bombalı saldırıyla katledilenler için Kıbrıs’ta da eylem düzenlendi.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 10:32
Abone Ol google-news
<video:327272>
Suruç’ta Amara Kültür Merkezinin bulunduğu noktada gerçekleşen ve 32 Kişinin ölümüne, 100’ün üzerinde de yaralandığı katliam Kıbrıs Lefkoşa’da yürüyüş ile protesto edildi. Yürüyüşte “Suruç Katliamını Lanetliyoruz! Katillerini ve Destekçilerini Biliyoruz! ve Kıbrıs DEM Genç imzalı “İnsanlar ölüyor, insanlık ölüyor, Suruç’ta katliam var sessiz Kalma” pankartları açıldı.
 
 
Lefkoşa Kuğulu Parkta toplanan kitle, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Katil IŞİD İşbirlikçi AKP” sloganları ile Türkiye Cumhuriyeti elçiliğine yürüdü. 
Elçilik önünde, Suruç’ta katledilenlerin isimleri okunarak, “burada” diye haykırıldı.
 
Devrimci Komünist Birlik, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği, Çağ-Sen, KTÖS, KTOEÖS, Bağımsızlık Yolu, Baraka, Yeni Kıbrıs Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi, Üretim Merkezi, BASIN-SEN, Bağımsızlık Cephesi, Birleşik Kıbrıs Partisi, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, DEV-İŞ, BES, Kıbrıs Sosyalist Partisi, KTAMS, KKTC Alevi Kültür Merkezi, GÜÇ-SEN, FEMA tarafından yapılan çağrı ile gerçekleştirilen eylem katledilenler için saygı duruşu ile başladı.
 
Yapılan açıklamada, “Bu katliamın failini biliyoruz! Ve onların arkasındaki, başta TC egemen çevreleri ve AKP iktidarının olduğunu, uluslararası emperyalist güçler tarafından desteklendiklerini de biliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 
Topladıkları malzemeleri dayanışma amacıyla Kobani’yi götürmek isteyen gençlere izin vermeyenlerin IŞİD çetelerinin sınırlardan geçmelerine göz yumdukları hatırlatılan açıklamada “Dün Reyhanlı, Roboski, Maraş ve Sivas’ta benzer katliamları yapanlar, bugün de Suruç’ta yeni katliamlara imza atıyorlar” denildi.
 
Açıklama şu ifadelerle son buldu:
“Bizler Kıbrıs’ta yaşayan ilerici, devrimci, sosyalist güçler olarak, tüm dünya halklarının ve hemen yanıbaşımızdaki Ortadoğu halklarının yanındayız!  Emperyalist güçlerin ve onların güdümündeki gerici güçlerin saldırılarına karşı omuz omuza birlikteyiz!  Gerici barbar güçler; onlar kaybedecek…  Dünya halkları ve aydınlık güçler; bizler kazanacağız!”
 
Açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.
 
 
(Kaynak: direnisteyiz.net)

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler