PYD memnun oldu

Kobane Kantonu Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan, Türkiye’nin IŞİD’i vurmasını memnuniyetle karşıladıklarını, bunun Türkiye ile YPG arasında koordinasyonu artıracağını söyledi.

Yayınlanma: 24.07.2015 - 22:38
Abone Ol google-news

TSK’nın önce IŞİD mevzilerini karadan, ardından da havadan vurmasının ardından gözler, Türkiye’nin diğer sınır komşusu YPG’ye çevrildi. Kobane Kantonunun Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan, Türkiye’nin IŞİD hedeflerini vurmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, bunun Türkiye ile YPG arasında koordinasyonu artıracağını söyledi. İşte Nassan’ın mesajları:

Bilgi vermesine gerek yoktu: Türkiye’nin operasyonla ilgili bize bilgi vermesine gerek yoktu çünkü hava operasyonuyla vurulan bölgeler YPG’nin kontrol alanı dışında. Bunu ABD ile koordine ettiklerini anlıyoruz. Bu yeterli. TSK’nın bu operasyonu gösterdi ki Türkiye elindeki bilgileri koalisyon ile paylaşmaya başladı. Bu zamana kadar gözlerini kapatıyorlardı ama şimdi Türkiye’nin attığı bu adım bir başlangıçtır. Umarız biz de IŞİD terörünü bitirmek için koordinasyonumuzu artırabiliriz.

YPG ile Türkiye’nin koordinesi: ABD ile YPG arasında bir işbirliği var. YPG, uluslararası koalisyonun bir parçası. Şimdi bu gruba Türkiye de katılıyor. Bu mücadelede koalisyon ile birlikte olan YPG yönetimi ile Türkiye’nin bundan sonraki IŞİD karşıtı operasyonlarını koordine etmesi gerekecektir. Bu sevindirici bir adım.

Türkiye ile görüşüyoruz: Evet Türkiye ile temas var. Liderlerimiz görüşüyor. Bu görüşmenin illa Ankara’da olması gerekmez. Avrupa’da ya da Kanada’da, ABD’de de görüşüyor olabilirler değil mi? Görüşenlerin de illa Salih Müslim veya Enver Müslim gibi kamuoyunun bildiği isimler olmasına gerek yok.

Uçuşa Yasak Bölgeye gerek yok: Türkiye uçuşa yasak bölgeyi, Suriye rejimine karşı istiyordu. Elbeyli operasyonunda gördüğünüz gibi Türkiye’nin hava operasyonuna, Suriye tepki vermedi; Türkiye’ye saldırmadı. Demek ki artık uçuşa yasak bölgeye de gerek yok”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler