Müslim: YPG Suriye ordusuna bağlanacak

PYD Eşbaşkanı Müslim, Suriye Ordusu’nun Rojava’ya dönüşüne izin verilebileceğini, bu durumda YPG’nin orduya bağlanacağını söyledi.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 05:38
Abone Ol google-news

Ankara’nın Kürt hareketlerine karşı hamlesine PYD’den yanıt geldi. Eşbaşkan Salih Müslim’in Rojava’ya dönecek Suriye ordusuna YPG’nin bağlanmasından söz ettiği ileri sürüldü. Rudaw’a göre, Müslim El Hayat gazetesine şöyle konuştu:

“Suriye ordusu yeni bir anlayış ve yeni şartlar doğrultusunda bölgeye dönmek istiyorsa, neden olmasın? O zaman YPG, Suriye ordusunun bir parçası haline gelir. Ancak dönüşün Baas mantığı ve istihbaratıyla olması asla kabul edilemez. Eski döneme dönmeyeceğiz.” PYD lideri, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye rejimiyle ilişkiler hakkındaki görüşleri için de “O, ilişkilerin iki tarafın da çıkarına olduğunu biliyordu” dedi.

PYD’nin askeri gücü YPG ile Suriye ordusu, bir süredir Haseke’de IŞİD’e karşı birlikte savaşıp önemli kazanım elde ediyor. Müslim, Suriye’nin bölünmesine karşı olduklarını, ama demokratik ve federal bir Suriye istediklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler