The Times: Yeni Osmancılıktan enkaza

The Times, PKK operasyonunu delilik olarak yorumladı.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 22:10
Abone Ol google-news

Times gazetesinde yer alan “Ateş çemberi” başlıklı başyazıda Türkiye’nin PKK’ya yönelik saldırılarının feci boyutta tehlikeli olduğu belirtiliyor ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hemen geri adım atmalı” deniyor.

Öcalan’ın 20 yıl süren savaşın ardından, İmralı’dan hükümet ile kırılgan bir uzlaşıyı tasarladığı, ancak geçen haftasonu yapılan “delilik” ile bu özenli çalışmanın yerinden söküldüğü yorumu yapılıyor.

Yazıda “delilik” olarak tanımlanan, Türkiye’nin PKK hedeflerine yönelik yaptığı hava saldırıları...

Gazetenin başyazısı şu satırlarla devam ediyor: “Geçtiğimiz 18 ayda sahada IŞİD’e yönelik en etkili mücadeleyi veren, PKK’ya yakın Suriyeli Kürt güçleri YPG ve Erbil’den yönetilen peşmerge güçleri oldu. Kürt saflarını zayıflatmak sadece IŞİD’in kuzeyde ele geçirdiği yerleri genişletmesine ve gücünü pekiştirmesine, güneyde de Bağdat’a yaklaşmasına yardımcı olur. Bombardıman ayrıca Turkiye’deki Kürtlerle güvenlik güçleri arasındaki ufak boyutlu çatışmaları alevlendirip bunu kanlı ve korkunç bir cehenneme dönüştürebilir”.

Gazete Türkiye’nin son yıllarda izlediği dış politika stratejisine yönelik genel bir değerlendirmede de bulunuyor: “Türk dış siyaseti henüz kısa bir süre önceye kadar genellikle Yeni Osmanlıcılık olarak adlandırılan doktrine göre yönetiliyordu.” Yazıda “Türkiye’nin bölgesel nüfuz merkezi olma isteğiyle çıktığı yolda” geldiği nokta da “kırılmış bir aşırı gururdan geriye kalan büyük bir enkaza” benzetiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler