Afrika'nın en ünlü aslanını vuran adama büyük tepki

İngiliz basını Afrika'nın en ünlü aslanını 35 bin sterlin para verip avlayan Amerikalı dişçiyi "aslan katili" diyerek yerden yere vurdu.

Yayınlanma: 29.07.2015 - 12:02
Abone Ol google-news

<video:332295>

 Bugün İngiltere'nin dört büyük gazetesinin birinci sayfasında ok ve yay ile öldürülen  Afrika'nın en ünlü aslanı Cecil'in bir Amerikalı dişçi tarafından rehberlere 35 bin sterlin para verilerek öldürüldüğü haberi  vardı.
Daily Mirror, "Aslan Katili" sürmanşetiyle birinci sayfadan verdiği haberde, Amerikalı Walter Palmer'in bir arkadaşıyla  daha önce öldürdüğü başka bir aslan ile çektirdiği hatıra fotoğrafını yayınlayarak dişçinin şimdi de Cecil'i 35 bin sterline katlettiğine dikkat çekti.
Daily Mirror'un haberinde Cecil'i  35 bin sterline vuran Minnesota'lı iki çocuk babası Amerikalı dişçinin, avladığı 43 hayvanın koleksiyonunu yaparken  daha önce bir leoparı 13 bin, bir gergedanı 13 bin sterline avladığı  vurgulandı. Turistler tarafından çok  sevilen 6 yavrusu olan 13 yaşındaki Cecil?in öldürülmesi üzerine Zimbabwe makamları Amerikalı dişçiye yay ve ok kullanma lisansı verilmediğini söyleyerek  Amerikalı turistin peşine düştüler. Polis, Cecil'in başını bulamadığından yurtdışına kaçırıldığından şüphe ediyor. Daha önce yasak av yapmaktan suçlanan Amerikalı dişçinin saklandığı anlaşıldı.

The Independent gazetesi 'Aslan Cecil'i öldüren adamın maskesiz fotoğrafı' diye Walt Palmer'in daha önce öldürdüğü  bir Zimbabwe aslanı ile çekilmiş fotoğrafını yayınayarak Zimbabwe Doğa Parkı'nın favori aslanının katilinin Amerikalı dişçi olabileceğine işaret etti. The Guardian ise Cecil'in fotoğrafını birinci sayfadan kullanırken 'Afrika'nın en meşhur aslanı Cecil'i  bir Amerikalı dişçinin 50 bin dolar verip zevk için vurduğunu başlığına taşıdı.

İngiliz televizyonları ise  verdikleri haberlerde Amerikalı dişçinin çok pişman olduğunu, rehberlerin sözlerine uyduğunu söyleyip özür dilediğini bildirdiler
The Daily Telegraph "Afrika'nın favori aslanı Cecil'i vuran adam" bağlığıyla Zimbabwe makamlarının aradığı Amerikalı turist dişçinin  Cecil'i Hwange Ulusal Parkı dışına çekip vurmuş olabileceğine işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler