Arınç’ın sözleri dış basına konu oldu

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın Diyarbakır HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'a karşı söylediği 'sus, bir kadın olarak sus' sözleri dış basında geniş yer aldı.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 23:06
Abone Ol google-news
<video:333665>

THE TELEGRAPH: İngiliz The Telegraph “Bir kadın olarak sus’ diyen Türk Başbakan Yardımcısı yeni bir cinsel ayrımcılık tartışmasına bulaştı” başlığı ile duyurduğu haberde, Arınç’ın bu sözlerini “saldırgan” olarak niteledi.

Arınç’ın bu sözlerinin de son olayda olduğu gibi Türk kadınlarını sosyal medyada harekete geçirdiğini yazan gazete, “Bir Kadın Olarak Susmayacağız” hastagı altında yazan kadınların, “Kes sesini Arınç” şeklinde ifadeler kullandığını, paylaşılan karikatürde ise “Ben bilmem Arınç bilir” sloganının yer aldığını belirtiyor.

Gazete ayrıca , Menekşe Tokyay adlı bir gazetecinin de aynı haştag altında “Susma, sustukça Bülent Arınç konuşuyor” yazılı bir grafiti görüntüsü paylaştığını yazdı.

FOCUS: “Başbakan Yardımcısı Arınç’ın cinsel ayrımcı ifadeleri kızgınlık yarattı” başlığı ile verilen haber, Focus dergisinin internet sayfasında en çok okunan haber oldu. Haberde Nursel Aydoğan’ın Arınç’ın sözlerini tüm kadınlara yönelik bir hakaret olarak algıladığı yazıldı.

STERN: Bülent Arınç için “Türkiye Başbakanı” diye yanlış bir başlık atan Stern dergisi Arınç’ın geçmişteki ayrımcı sözleri hatırlatıldı.

BİLD: Bild “Türk başbakan yardımcısından maço ifadeler” başlıkla verdiği haberde, Arınç’ın “bir kadın olarak sus” ifadesine yer verdi. Arınç’ın sözlerini “sözlü raydan çıkma” olarak nitelendiren gazete, olayın Meclis’teki gelişmesini ve tepkilere geniş yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler