Eski İngiltere Başbakanına taciz suçlaması

Eski İngiltere Başbakanlarından Sir Edward Heath’in milletvekilliği döneminde bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiası İngiltere gündemine oturdu

Yayınlanma: 04.08.2015 - 15:37
Abone Ol google-news

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Londra Metropolitan Polisi’nin söz konusu iddia ile ilgili soruşturma başlattığını, polisin olası taciz kurbanlarının kendilerine başvurması çağrısını aktardı.

Diğer yandan 1990’lı yıllarda Edward Heath hakkında taciz iddiası ile ilgili yapılan suçlama  dosyalarının kapatıldığı öne sürülüyor. Bağımsız Polis Şikayetleri Komisyonu, o yıllarda Wiltshire Polisi’nin eski başbakana yönelik suçlamaların üstünü örtüp örtmediğini inceliyor.

Telegraph gazetesi de 1960 yıllarda 12 yaşında olan bir erkek çocuğunun Edward Heath’in tecavüzüne uğradığı iddiasıyla polise başvurduğunu yazdı

Gazete, söz konusu soruşturmanın 1970 – 1974 yılları arasında başbakanlık yapan Muhafazakar Partili siyasetçinin açığa çıkarılmasını engellemek maksadıyla üstü örtülen çocuk tacizi suçlamaları davası kapsamında araştırıldığını belirtti. Telegraph gazetesi, geçtiğimiz yıl haziran ayında emekli bir polis memurunun Heath hakkındaki suçlamaların hiçbir zaman tam anlamıyla araştırılmadığını iddia ettiğini yazdı

Gazeteye göre iddia edilen taciz, Edward Heath’in 1961 yılında milletvekili olduğu dönemde Londra’nın lüks semtlerinden Mayfair’de gerçekleşti.

Şimdi 60 yaşlarında olan taciz kurbanı Muhafazakar Partili milletvekili Heath’in tacizine uğradığını iddia ederken adı açıklanmayan davacı kamuoyunda ‘yalancı ve fantazici’ olarak eleştiriliyor.

Tacize uğradığını öne süren davacı, avukatına yazdığı mektubunda, Heath’in duş aldıktan sonra evinde sadece tek bir yatak odası olduğu ve yatağını onunla paylaşabileceğini söylediği aktardı. Heath’i 1965 yılında bir gazetede  eski İngiltere Başbakanlarından Margaret Thatcher ile yan yana çekilmiş fotoğrafından tanıdığını, hiç kimsenin kendisine inanmayıp onu yalancı olarak eleştirdiklerini dile getirdi.

Günlük yüksek tirajlı tabloid gazetelerden Daily Mirror, bugün 7 sayfa ayırdığı “Başbakan Ted Heath ben 12 yaşındayken ırzıma geçti” manşetli özel  kapak haberinde eski İngiltere Başbakanı’nın çocuk cinsel taciz iddiasına geniş yer verirken, günlük ciddi gazetelerden The Times, The Guardian ve Daily Mail, Edward  Heath ile ilgili iddiayı birinci sayfadan büyük gördüler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler