Uzmanlar uyardı: Nargileye dikkat edin!

Almanya’da son yıllarda moda olan ve gittikçe çoğalan ‘Shisha Shop’, ‘Shisa Bar’ ismindeki nargile kafeler gençler tarafından ilgi görüyor. Almanya’nın çoğu eyalet ve kentlerinde sağlık kurumları, sağlık sigortaları ve hekimler nargilenin ölümcül tehlikelerine dikkat çektiler.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 11:06
Abone Ol google-news

Göğüs hastalıkları uzmanları nargilenin bağımlılık yaptığını, gençlerin sağlığını tehlikeye attığını söyleyerek, ebeveynlerin dikkatli olmalarını istendi. Uzmanlar, nargile marpucunun hijyenik olmadığı, ‘Hepatit C’ hastalığı başta olmakla ağız, akciğer kanseri, kalp hastalıkları, bronşit, tüberküloz gibi çok sayıda ölümle sonuçlanan hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi. Nargile bağımlılarıyla, ara sıra nargile içenlerin nargiledeki suyun tütün zehrini temizlediğine inandıkları, oysa suyun hiçbir zehri temizlemediği, filtre vazifesi görmediğinin altını çizdiler.

Bir, bir buçuk saat süren nargile keyfinin akciğerlere devamlı duman aktarması hastalık riskini yükseltiyor. Sağlık uzmanları nargile tütününde bulunan aroma ve şekerli katkı maddelerinin karışımının çok sayıda değişik kanser hastalıklarını tetiklediğini belirtti. Sigara, puro, pipo, tütün ölüme davetiye çıkardığı gibi nargilenin de en az bunlar kadar zararlı olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler