Sarraf'ın ortağının ilk duruşması ekimde

İran'da, milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan iş adamı Babek Zencani'nin yargılanacağı davanın ilk duruşmasının ekim ayı içerisinde yapılacağı açıklandı.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 13:03
Abone Ol google-news

İran Yargı Sözcüsü Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Zencani için ilk duruşma 3 Ekim tarihine belirlenmiş ve dosya incelemek için avukatlara dağıtılmıştır" diye konuştu. Ejei, duruşmanın açık veya kapalı olmasının belli olmadığını, bunun yargıcın vereceği karara bağlı olduğunu ifade etti.

Paraların nerde tutulduğunu söylesin

Zencani'nin dolandırmakla suçlanan paraları ne yaptığını bilmediklerini söyleyen İranlı Sözcü, öyle konuştu : " Bu adam dürüst değil.Paraları, falan bankalarda tuttuğunu söyledi.Belirttiği bankalara heyetler gönderdik fakat dedikleri doğru değildi.Borcunun büyük bölümünü tahsil edemedik.Yargı, İstihbarat Teşkilatı ve diğer kurumlardan yardım alarak paraları bulmaya çalışmaktadır. Kendisi yahut akrabaları paraların nerde tutulduğunu biliyorsa söylesin bu onların çıkarına olur"

Hakkında 200 bin sayfalık iddianame hazırlanan Zencani'nin yargılanması, Tahran Devrim Mahkemesi 15. Şube'de yapılacak. Yargılama sürecini ise söz konusu şubenin başkanı Ebul-Kasım Salavati adlı hakim yürütecek. Salavati, daha önce verdiği onlarca idam kararı nedeniyle tartışma konusu olmuştu.

Cezaevinden mektup yazdı : Suçsuzum

Ünlü işadamının yargılanması yaklaşırken ülkedeki bazı milletvekilleri ve yetkililere mektuplar yolladığı öğrenildi. Zencani'nin, gönderdiği mektuplarda suçsuz olduğunu savunarak olanların yaptırımlar dolayısıyla yaşandığını yazdığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 milyar 800 milyon dolar yolsuzluk yapmakla suçlanan Babek Zencani'nin, Türkiye'de 17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan İran kökenli iş adamı Rıza Sarraf'ın da ortağı olduğu söyleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler