Beklenen açıklama geldi... Karaya vuran parça kayıp uçağa ait

Hint Okyanusu'ndaki Reunion Adası'nda geçen hafta karaya vuran uçak parçasının, geçen yıl kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağına ait olduğu açıklandı.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 21:11
Abone Ol google-news



Malezya Başbakanı Najib Razak, Fransız adası Reuniun'da bulunan uçak enkazının, 17 ay önce Hint Okyanusu'nda düşen Malezya Havayolları uçağına ait olduğunu söyledi.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Kuala Lumpur'da bu sabah bir açıklama yapan Razak, gazetecilerden soru almadan yaptığı açıklamada, düşen uçağa ilişkin ilk "somut kanıt"ın bulunduğunu ve "uçağa ne olduğunun belirlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını" söyledi.

Uçağın düşmesine ilişkin açılan çok uluslu davalar için büyük önem taşıyan parça için, "kanıt"ı elinde bulunduran Fransız uzmanlar ise, parçanın düşen uçağa ait olduğunu söylemek için henüz yeterli kanıt bulunmadığını söylüyorlar.

Fransız uzmanlar, ellerindeki parça üzerindeki incelemelerini sürdürürken, güvenlik uzmanları da, bulunacak ipuçlarının, araştırmacıları uçağın nasıl düştüğünü aydınlatacak bilgilere götürebileceğine dikkat çekiyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler