Kiev'de parlamento binasının önünde patlama... Çok sayıda yaralı var

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bugün göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada el bombası fırlattığı iddia edilen kişi gözaltına alındı. Yaralananlar arasında Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Vasiliy Paskal ile Fransız iki gazetecinin de olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 31.08.2015 - 14:55
Abone Ol google-news

<video:357015>

Kiev'de, adem-i merkeziyetçilikle ilgili anayasal düzenlemelerin oylandığı oturumun ardından parlamento binası önünde toplanan yüzlerce kişi ile polis arasında çatışma çıkmış, göstericilerin fırlattığı el bombasının patlaması sonucu bir asker yaşamını yitirmişti. Olayda yüzü aşkın kişinin de yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Ukrayna parlamentosuna baskın... yaralı ve gözaltılar var (FOTO GALERİ)

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, el bombasını fırlatan, aşırı milliyetçi “Svoboda” (Özgürlük) partisi mensubu kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Zanlının Herson kentinde yaşadığının, çalıştığı iş yerinden izin alarak Kiev’e gittiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Ulusal Muhafızlar, Devlet Koruma Servisi, çevik kuvvet polisi ve gösteride görevli polis memurlarından çok sayıda yaralının olduğunu belirten Ukraynalı Bakan, İçişleri Bakan Yardımcısı ile Fransız iki gazetecinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, el bombasını fırlatan kişinin müebbet hapis cezasına çarptırılması gerektiğini söyledi. 

Kiev’de bugün çıkan olaylar sonrası Svoboda Partisi’ne mensup 20 kişi gözaltına alındı.

YASA TASARISI PROTESTO EDİLİYORDU

Hürriyet'in haberine göre, söz konusu gösteriye katılan milliyetçi Ukraynalılar, ayrılıkçı bölgelere özel statü tanıyan bir yasa tasarısını protesto ediyordu. Reuters, patlamaya göstericilerin olduğu taraftan polise atılan bir el bombasının neden olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler