İngiliz gazeteciler sınır dışı edilecek

ABD merkezli haber sitesi Vice News çalışanı gazeteciler Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury'nin avukatı Erhan Ürküt, serbest bırakılan gazetecilerin sınır dışı edileceklerini söyledi.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 10:43
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da IŞİD ile bağlantılı oldukları yönünde bir ihbar üzerine gözaltına alınan PKK, YDGH ile de irtibatlı oldukları iddiasıyla “makul şüphe” gerekçesiyle tutuklanan Vice News muhabiri Jacop Philip John Gingell-Hanrahan ve kameraman Philip John Pendlebur, avukatlarıın itirazı üzerine 3 gün sonra serbest bırakıldı. Iraklı terücamanları Mohammed İsmael Rasool’un ise tutukluğunun devamına karar verildi. Gazetecilerin avukatı olan ve aynı zamanda “Punto 24 ”adlı gazetecileri savunmakla ilgilenen bir sivil toplum örgütünün de avukatlarından olan Erhan Ürküt, serbest bırakılan gazetecilerin sınır dışı edileceklerini söyledi. Ürküt, “Gazetecilerin Iraklı tercümanı ise tutuklu kalmaya devam edecek. Onun bilgisayarında İŞİD ile bağlantılı olduğu öne sürülen bir takım deliller bulunduğu iddia ediliyor. Fakat bu konu soruşturma sırasında ona sorulmadı” dedi.

 

Basın özgürlüğü için kaygı verici

Yaşananların basın özgürlüğü açısından kaygı verici olduğunu ifade eden Ürküt, “Gazetecilerin üzerinde veya bilgisayarlarından herhangi bir örgüt ile bağlantılarına delil olacak bir konu yok. İsnat edilen suçlamalar tamamen farazidir. Ortada basın faaliyeti ve gazetecilik çerçevesi dışında herhangi bir eylemleri yok. Ortada suçlandıkları ne bir örgüt ne talimat aldıkları bir kişi nede silahları var. Kaygı verici bir durum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler