NATO, Rusya'yı suçladı... Rusya'dan jet yanıt geldi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahası ihlali ile ilgili "İhlal uzun sürdü, kaza gibi görünmüyor" dedi. Rusya'dan bu açıklamaya jet yanıt geldi.

Yayınlanma: 06.10.2015 - 11:56
Abone Ol google-news

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, hafta sonu iki Rus uçağının Türk hava sahasını 'yanlışlıkla' ihlal ettiği savunmasının inandırıcı olmadığını söyledi.

Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, "Bize göre bu bir kaza değil. Bu, hava sahasının ciddi şekilde ihlalidir. Hafta sonu iki kez ihlal oldu. Bu da kaza olmadığını gösteriyor. Bu yüzden çok ciddiye alıyoruz. Başka bir ülkenin hava sahasının ihlal edilmesi zaten kabul edilemez. Ayrıca bu olaylar tehlikeli şeylere de sebep olabilir. Bir daha tekrarlanmaması önemli ve bu yüzde açık bir mesaj verdik." dedi.

Stoltenberg, hava sahası ihlalinin birkaç saniyeden fazla süreyle gerçekleşmiş olmasının da bunun yanlışlıkla yapılmadığının göstergesi olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili Rusya'da izahat istediklerini fakat gerçek bir açıklama gelmediğini ifade eden Stoltenberg, NATO'nun askeri yetkililerinin Rusya ile doğrudan temasa geçmesinin gündemde olduğuna değindi.

NATO savunma bakanları yarın olağan toplantıda bir araya gelecek.

Rusya'dan jet yanıt

Rusya bu açıklamaya jet yanıt vererek "NATO, Türk Hava Sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye'ye yönelik hava saldırılarımızı saptırmak için kullanıyor" dedi.  

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler