İranlı şairlere kırbaç cezası

İranlı şairler Ekhtesari ve Moosavi'ye dini değerlere hakaretten 11,5 ve 9 yıl hapisle 99'ar kez kırbaçlanma cezası verildi.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 15:06
Abone Ol google-news

İranlı şairler Ekhtesari ve Moosavi‘ye dini değerlere hakaretten 11,5 ve 9 yıl hapisle 99’ar kez kırbaçlanma cezası verildi.

Uluslararası Yazarlar Birliği PEN International, İranlı şairler Fatemeh Ekhtesari ve Mehdi Moosavi’nin 11,5 ve 9 yıl hapisle ayrı 99’ar kez kırbaç cezası aldığını duyurdu.

12 Ekim’de mahkeme kararı ile cezası açıklanan şairlerin, “kutsal değerlere hakaret ettikleri gerekçesiyle ceza aldıkları bildiriliyor. PEN Internetional, şairlerin ifade özgürlüğünün sağlanması ve derhal serbest bırakılması için İranlı yetkililer ve dini lider Ali Hameney’e gönderilmek üzere bir mektup yayınlayarak üyelerinden bu mektubu İran ’a göndermelerini istedi.

Mektupta İranlı şairlere verilen cezaların protesto edilmesi ve şairlerin yazdıkları şiirler yüzünden aldıkları cezaların kınanması , İranlı yetkililerin verilen cezaları iptal etmesi ve ifade özgürlüğü sebebiyle hapse atılan veya gözaltına alınan tüm şair ve yazarların serbest bırakılması ile İran’ın Uluslararası Sivil Ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’nin 19. maddesine göre ifade özgürlüğü hakkını tanımasını istiyor. (Taraf)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon