IŞİD’den kadın canlı bomba mangası

Elindeki çocuklar tükendiği için kadınlardan canlı bomba mangası kurmaya başlayan IŞİD, Rakka’daki Arap kadınlara kancayı taktı.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 21:39
Abone Ol google-news

IŞİD’in elinde intihar saldırılarında kullanacak çocuklar tükendiği için kadınlardan intihar mangası oluşturmaya çalıştığı iddia edildi. Britanya’nın Daily Mail gazetesi çocukları canlı bomba olarak kullanmak üzere kaçıran IŞİD’in “kaynaklarının tükenmeye başladığını” öne sürdü. Suriye Sessizce Katlediliyor adlı insan haklı örgütü, IŞİD’in canlı bomba yetiştirmekte zorlanıp Rakka’da tamamı kadınlardan oluşan yeni bir canlı bomba mangası eğittiğini duyurdu.

IŞİD, kadınların şüphe uyandırmadığına inandığından, Arap cihatçı gelinlerden medet umuyor. Aktivistler, Mısırlı bir kadına “İntihar bombacısı olursan sana çok para veririz. Cennete kocanın yanına gidersin” diye telkin edildiğini anlattı. Farah adlı bir kadın da “IŞİD’ci bir kadın bana yaklaştı ve Rakka’yı korumak için kadınlara ihtiyaçları olduğunu söyledi” diyerek şöyle devam etti:

“Beni IŞİD’e katılmaya ikna etmeye çalışıyordu. Yeni bir kadın taburuna katılmamı ve savaşmak yerine intihar eylemleri düzenlememi istiyordu. Düşmanın bir kadından böyle bir şey beklemeyeceğini söyledi. Ben öldükten sonra aileme göz kulak olacaklarını ve büyük miktarda para vereceklerini de vaat etti.”

Rakka sokaklarında devriye gezen El Hansa kadın tugayındaki Britanyalı kadınların ise bu “ulvi görev” için kullanmayacağı söyleniyor.

Rusya: ÖSO bize geldi

Suriye lideri Beşşar Esad gibi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) temsilcilerinin de Moskova’da Rus yetkililerle görüştüğü ortaya çıktı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ÖSO temsilcilerinin geçen hafta Moskova’yı ziyaret ettiğini, işbirliğine hazır olduklarını söyledi. ÖSO sözcüsü İssam Reis ise güvenilmez Rusların yardımına ihtiyaçları olmadığı yanıtını verdi. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan Esad’la doğrudan diyalog kuracak bir muhalefet heyeti oluşturmak için Moskova ve Kahire toplantılarının ardından Mısır’la ortak çalışacakları açıklaması geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler