AKP'nin mektubu kriz çıkardı... Hollanda'dan ilk adım

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, ülkedeki Türklere Ahmet Davutoğlu imzasıyla gelen mektuba değindi ve "Türkiye Büyükelçisi'ni bakanlığa çağıracağız." dedi.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 14:08
Abone Ol google-news

Ülkede yaşayan Türklere genel seçimler öncesi AKP adına gelen mektup Hollanda meclisinde tartışılmıştı. Hollandalı birçok vekil, adresleri gizli kalması gereken vatandaşlara gönderilen mektubu önemli bir skandal olarak nitelendirerek, Türk Büyükelçisine rahatsızlığın iletilmesini istedi ve kendisinden izahat alınması gerektiğini belirtti.

Gurbetçi vatandaşların AKP'ye oy vermelerinin istendiği mektup, özellikle partiye muhalif olan vatandaşların tepkisini çekmiş, "Parti, arti adresimizi ve özel bilgilerimizi nereden biliyor?" sorusunu yöneltmişti.

Başta Sosyalist Parti (SP) Milletvekili Sadet Karabulut olmak üzere Hollandalı vekiller de Dışişleri Bakanı ve Sosyal İşler Bakanına verdiği soru önergesinde, “Türk Başbakanı, ülkemizde yaşayan Hollandalı Türklerin adres bilgilerini nereden alıyor? Bu noktada Diyanet, konsolosluk ya da başka kurum ve kuruluşların bir rolü var mı?” sorularına cevap istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler