İnsanlık bu kez Midilli'de karaya vurdu

Son 4 günde 28'i çocuk 60 mülteci Ege'nin soğuk sularında can verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege'deki denetimlerini sıklaştırdı.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 19:23
Abone Ol google-news

Ülkelerindeki savaştan kaçarak yeni bir yaşam kurma amacıyla Avrupa'ya umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar, Yunanistan'ın Midilli Adası'nı geçiş noktası olarak kullanmaya devam ediyor. Midilli Adası'na ulaşmaya çalıştıkları plastik botun batmasıyla denize düşen sığınmacıların cesetleri kıyıya vurdu.

Havaların soğuması da ölümlerin artması da mültecilere geri adım attırmıyor. Midilli açıklarında bulunan cansız bedenler ile son 4 günde ölen mültecilerin sayısı 60'ı buldu. Bunların 28'i çocuk. 600'ü aşkın mülteci kurtarıldı ancak kayıp sayısı belirlenemedi. 

Acı haberler arda arda gelirken çok sayıda lastik botun Midilli'ye ulaştığı öğrenildi. 

Midilli, Sisam ve Eşek Adası açıklarında yaşanan facialar sonrası Sahil Güvenlik Komutanlığı denetimlerini arttırdı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği gelen haberler arasında.

Öte yandan Midilli'ye ulaşan mültecilerin ana karaya taşınması sürüyor. Son bir hafta için 200 bini aşkın mülteci gemilerle taşındı. Birleşmiş Milletlere göre bu yıl başından itiaren Yunanistan'a giriş yapan mülteci sayısı ise 580 bini aştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler