İspanyollar tepkili: Bu seçim mitingi nereden çıktı!

İspanyol basını Ankara'da gerçekleştirilen ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı ortak metro açılışının AKP'nin bir seçim kampanyasına dönüştürüldüğünü yazdı.

Yayınlanma: 12.02.2014 - 13:57
Abone Ol google-news

Gazeteler, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un bir İspanyol firmasının da yapımında katkı yaptığı metro açılışı için sadece orada bulunduğunu belirterek ancak ortamın sandığı gibi olmadığını ve bölgenin başbakanın partisinin bayraklarını taşıyan kişiler tarafından bir miting alanına çevrildiğini vurguladı.

Bu durumdan İspanyol başbakanının hoşnut olmadığına da değinen gazeteler 'Başbakana verilen programda her şey iyi gidiyordu ancak bu seçim mitingi nereden geldi kimse anlamadı, bize metro açılışı denildi ancak ortada tam anlamı ile AKP'nin seçim kampanyası vardı' yorumunda bulundular.

En sert eleştiri El Periodico gazetesinden geldi. Gazete, "Rajoy İslamcı partinin başbakanının seçimine alet edildi" başlığını attı. Lainformacion gazetesi de, "Rajoy, Erdoğan'ın seçim tonu karıştırılmış metro açılışına katıldı" başlıklı yazısında bu durumun uluslararası teamüllere aykırı olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler