İran'da açılan fast food şubesi bir gün açık kaldı

Fast food zinciri KFC'nin önceki gün İran'ın başkenti Tahran'da açılan şubesi, bir günlük faaliyetten sonra kapatıldı.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 15:24
Abone Ol google-news



Fast food zinciri Kentucky Fried Chicken'ın (KFC) önceki gün İran'ın başketi Tahran'da açılan şubesinin bir günlük faaliyetten sonra kapatıldığı bildirildi.

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na göre, KFC'nin resmi olarak Tahran'da açılan ilk şubesi dün polis tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

Tasnim geçen hafta yayımladığı haberinde İran hükümetinin KFC'ye "İranlı Helal KFC" adıyla şube açabilme izni verdiğini açıklamıştı. Haberde, bir diğer Amerikan fast food zinciri Burger King'e de ülkede faaliyet izni verildiği belirtilmişti.

İran Ticaret Odası Başkanı Ali Fazıli konuyla ilgili olarak IRNA'ya yaptığı açıklamada, "İran'da açılan Helal KFC restoranının ABD'li fast food zinciri ile bir ilgisi olmadığını" belirtti. Fazıli, "Dini lider Hamaney'den gelen talimatlar doğrultusunda Batılı markalara ülkede faaliyet gösterme izni vermediklerini" söyledi.

İRAN'DAKİ KFC TÜRK ŞİRKETİ İDDİASI

Tabnak sitesine konuşan Tahran'daki KFC şubesinin sahibi Abbas Pazuki, şirketin Amerikan KFC şirketiyle bir bağlantısı olmadığını savunarak, "Biz Helal KFC markasıyla bir Türk şirketiyiz. Şirketimiz Müslümanlara ait ve İslam ülkelerinde faaliyet göstermeyi hedefliyoruz. Helal KFC'nin kapatılması yanlış anlamadan kaynaklanıyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler