Erdoğan ile Obama'nın görüşmesinde 'ılımlı muhalefet' detayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Ilımlı Suriye muhalefetini güçlendirmeye yönelik ortak çabaların artırılması" yönünde görüşüldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 10.11.2015 - 08:14
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD Başkanı Obama'nın Türkiye saati ile 21.30'da araması sonucu gerçekleşen görüşme ile ilgili gece yarısı saatlerinde bir açıklama yaptı.
 
Basın açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, 1 Kasım Genel Seçimlerinin sonuçlarından dolayı Türk halkını kutladığını ifade etmiştir.
 
Görüşmede, Antalya'da yapılacak olan G-20 Zirvesi'nin gündem maddeleri ele alınmıştır.
 
Suriye'deki son gelişmelere ilişkin görüş teatisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, ılımlı Suriye muhalefetini güçlendirmeye yönelik ortak çabaların artırılmasının ve DAEŞ'e baskının yoğunlaştırılmasının önemine değinmişlerdir.
 
İki lider, siyasi geçiş süreci de dahil olmak üzere, Suriye'deki çatışmaya müzakere suretiyle bir çözüm bulunması konusunu değerlendirmişlerdir.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, terör örgütü PKK'nın eylemlerinin son bulması gerektiğini de vurgulamışlardır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler