Paris'i kana bulayan saldırganların kimlikleri açıklandı

Paris'te terör eylemine katılan teröristlerin kimlikleri açıklandı. Her yerde aranan Abdeslam Salah (26) yine izini kaybettirdi.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 12:05
Abone Ol google-news


Fransız ve Belçika savcıların ortak açıklamalarında teröristlerin Suriye ve Fas kökenli oldukları, üzerlerinde bulunan pasaportların sahte olup olmadığı henüz kesinleşmediğini bildirdi.

Bugün Malezya ve Fas'ta eylem hazırlığında bulunan 9 İŞİD üyesi yakalandı. Paris Savcısı François Molins Paris'te meydana gelen saldırıların Suriye'de planlandığı belirterek, ölen teröristlerin kimliklerini basına açıkladı.

Aranan Abdeslam Salah'ın abisi canlı bomba Abdeslam İbrahim (31) ölen teröristlerden biri. Kardeşi Abdeslam Muhammed Belçika'da yakalandı. Abdeslam kardeşlerin Brüksel yakınında göçmenlerin yoğun bulunduğu Molenbeek semtinde yaşıyordu.

Teröristler içinde 2013 yılından bu yana Fransa'da aranan, hakkında tutuklama emri bulunan canlı bomba Samy Amimour (28) ölenler arasında yer aldı. Paris, Bataclan konser salonuna saldıran diğer terörist Omar İsmail Mostefai (29) konser salonu yakınında cesedi bulundu. Terörist Omer İsmail Mostefai'nin 2014 yılında Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek İŞİD örgütüne katıldığı iddia edildi.

Diğer cesedi bulunan terörist, Brüksel yakınında Molenbeek semtine yaşayan canlı bomba Bilal Hadfi (20) 'Stade de France' stadyumunu havaya uçurmak istemişti. Stadyumda güvenlik güçlerin denetiminden son anda kaçmayı başaran Bilal Hadfi eylemini stadyum yakınında gerçekleştirmişti.

Ölen başka bir canlı bomba Ahmad al Mohammed. Paris katliamına kaç teröristin katıldığı henüz tam bilinmiyor.

Belçika gazetesi 'Standaart'ın haberine göre Paris katliamın elebaşı Abdelhamid Abaaoud. Fransa 'Notre Dam' Katedrali başta olmak üzere tüm kiliselerde terörde ölenler için ayin programları düzenleniyor.

Komşu Almanya'da da kiliselerde anma programların hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Paris'in simgesi, dünyada en çok ziyaret edilen tarihi yapılar içinde her yıl 7milyon kişinin ziyaret ettiği demir leydi lakaplı 'Eyfel Kulesi'n bir müddet kapalı olacağı duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler