Obama: Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri yok

ABD Başkanı Baracak Obama G20'nin kapanışında yaptığı konuşmada, "Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri yok" dedi.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 17:03
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Obama, G20'de teröre karşı birlik içinde durdukları yönünde sarsılmaz bir mesaj verdiklerini söyledi.

Obama, Suriye'de diplomatik çözüm noktasında, hala taraflar arasında Suriye Devlet Başkanı Esad'in durumu konusunda farklılıklar bulunduğunu belirterek, "Bizim görüşümüz hala onun Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde" dedi.

ABD Başkanı Obama, IŞİD ile mücadelede "güvenli veya uçuşa yasak bölge"nin "amaca zarar verici" olduğunu belirterek böylesi bir alan kurmanın saha operasyonu gerektireceğini söyledi.

Obama'nın konuşmasından satır başları:

ABD Başkanı Barack Obama: IŞİD konusunda askeri açıdan yaptıklarımızı arttırmaya devam ediyoruz.

Obama, IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'ye asker göndermeye hala sıcak bakmadığını açıkladı.

Obama, "Suriye'deki ılımlı muhalefet geçiş hükümetini oluşturabilir. Suriye'nin geleceğinde Esad'ın rolü olmadığına kesinlikle inanıyoruz. Hem mültecilere kapılarımızı açmak, hem kendi güvenliğimizi sağlamak zorundayız" dedi.

Obama, "Hedeflerimiz, agrasif olmak ve tüm olasılıkları göz önünde tutmalıyız. Konvansiyonel bir savaş olmadığını görmek" diye konuştu.

Obama, "ABD'ye sürekli terör tehdidi oluyor. Paris saldırısıyla ilgili özel bir bilgi ulaşmadı" ifadelerini kullandı.

Obama, "El Kaide de IŞİD kadar önemli bir tehdit" dedi.

Obama, IŞİD’ le mücadeleyle ilgili olarak, “Düşünmeden bir harekat yapmamamız çok önemli. Şu anda bizim yaptığımız doğru olandır. IŞİD in terör saldırısı yapma kapasitesini biliyoruz. Çok agresif bir stratejiyle peşlerinden gidiyoruz. IŞİD’ in sofistike askeri silahlarla değil kendilerini öldürmeye hazır olmaları durumunda bunları engellemek çok zor bunları durdurmanın hızlı bir çözümü olsaydı ABD’de Fransa da, Türkiye de, bu tür stratejileri uygularlardı” dedi.

Obama, şunları kaydetti:

"Suriye’yi terkeden insanlar terörden en fazla zarar görmüş en mağdur, en masum, iç savaştan en fazla zarar görmüş insanlar. Kalplerimizi bu insanlara bu mağdurlara kapatmamamız gerekiyor.
Mülteci konusunu terörizm konusuna eş değer görmememiz gerekiyor. Mülteci konusu Avrupa’ nın kaynaklarına baskı yaratıyor en büyük yükü de Türkiye taşıyor. Hepimizin üzerine düşen görevi yapmamız gerekiyor Amerika da buna dahil"

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler