Eski Fransız liderin evinde arama

Fransız polisi, hakkında “kara para aklamak ve vergi kaçakçılığı suçlaması” çerçevesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde aşırı sağcı Ulusal Cephenin (FN) Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen'in evinde bugün arama yaptı.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 23:42
Abone Ol google-news



Polisin, evinde arama yapmasına tepki gösteren Le Pen yaptığı yazılı açıklamada, “Teröristleri yakalamak için yeterli polis yok ancak, Le Pen'in evini aramak için yeterli polis var” ifadesini kullandı.

Le Pen, vergi kaçırdığı yolundaki iddiaların asılsız olduğunu iddia etti ve aramanın usulsüz bir şekilde gerçekleştiğini ileri sürdü.

Fransız polisi, Le Pen'in evini bu ay başında bir kez daha aramıştı.

Le Pen hakkında haziran ayında savcılığın başlattığı soruşturmada İngiliz toprağı olan Virgin Adaları'nda, Le Pen'in kişisel asistanı tarafından yönetilen Cenevre'deki hesapla bağlantılı başka bir hesap olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

Soruşturmaya yakın kaynaklara göre, Virgin Adaları'ndaki hesap geçen yıl kapatılarak, hesaptaki varlıklar Bahama'da başka bir hesaba aktarıldı.

Basına yansıyan bilgilere göre Le Pen'in asistanı tarafından yönetilen Cenevre'deki hesapta 2 milyon avrodan fazla para ve altın bulunuyor.

Le Pen, önceki yaz FN lideri kızı Marine Le Pen tarafından kurucusu olduğu partisinden ihraç edilmiş, baba ve kız birbirine düşmüştü.

FN'yi 1972'de kuran ve 2011'e kadar başkan olarak göreve devam eden baba Le Pen'in onursal başkanlığı, partisi tarafından iptal edilmiş, ancak mahkeme kararı bozmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler