‘Hırsız’ Kraliçe

Eski Hollanda kraliçesi Beatrix’in, küçükken manavdan meyve çalıp gözaltına alındığı ortaya çıktı

Yayınlanma: 18.11.2015 - 22:06
Abone Ol google-news

Hollanda’da salı günü piyasaya çıkan “Amerikalı Prenses” adlı kitap ülke gündemine bomba gibi düştü. BBCTürkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre Tarihçi Annejet van der Zijl’in yazdığı kitapta, Prenses Beatrix’in vaftiz annesi , ünlü iş kadını Allene Tew’in hayatı anlatılıyor. Kraliçe Juliana’nın yakın dostu olan Tew, Prenses Beatrix’in de vaftiz anneliğini yaptı.

3 saat nezaret cezası

Kraliçe Juliana kızları Prenses Beatrix ile Irene’nin karıştığı “hırsızlık” olayını, Tew’e yazdığı bir mektupta anlattı. Üzerinde tarih bulunmayan mektuba göre, Beatrix ile Irene, okul çıkışında arkadaşları ile birlikte bir manavın önünden geçerken dışardaki tezgâhtan meyve çaldılar. Bunu gören manavın çağrısı üzerine olay yerine gelen polis, prenses kız kardeşler ile arkadaşlarını karakola götürdü. Yapılan inceleme sonucu meyve çalanlardan ikisinin prenses olduğu ortaya çıkınca polis anneleri Kraliçe Juliana’yı aradı. Polise, ne ceza verdiklerini soran Kraliçe, “2 saat nezarette kalacaklar” yanıtı üzerine, “Çok iyi” diyerek, kızlara fazladan birer saat daha ceza verilmesini istedi.

‘Örnek olmalı’

Kraliçe, mektupta talimatın gerekçesini, “Çünkü onların diğer arkadaşlarına örnek olması gerekirdi. Bu nedenle fazladan ceza verdirdim” diye açıkladı. Vaftiz anne Tew de Kraliçe Juliana’yı “kızlarına bilgece ceza verdiği” için kutladı.

Evliliği tepki çekti

Prenses Beatrix, 1980’de annesi Juliana’dan kraliçe tacını devraldı. 33 yıl süren kraliçeliği boyunca Hollanda halkına huzur ve refah dolu bir yaşam sundu ama Nazi örgütlenmesinde yer alan Alman diplomatla evlenerek tepki çekti. 2013’te 75 yaşındayken tahtını oğluna bıraktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler