Esad: IŞİD yenilene kadar hiçbir yere gitmiyorum

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD yenilgiye uğratılana kadar görevini bırakmayacağını söyledi. Esad, IŞİD'i Batı'nın yarattığını da ekledi.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 11:52
Abone Ol google-news

İtalyan Rai televizyonuna mülakat veren Esad, "Suriye'nin birçok bölgesi teröristlerin elindeyken siyasi alanda bir yere varmak mümkün değil" dedi. Bununla birlikte Esad 'terörist' tanımına sadece IŞİD militanlarının girmediğini hükümet güçlerine karşı savaşan silahlı muhalifleri de 'terörist' olarak gördüğünü söyledi: "Bu, her ülkede böyledir. Makineli tüfeklerle ateş edenleri muhalif diye tanımlayamazsınız.

Öte yandan IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının ardından, iktidar değişimi için bir ya da iki yılın yeterli olacağını ifade eden Esad, devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olabileceğini de söyledi.

'BEN SEÇİLİRSEM DAHA İYİ BİR GELECEKLERİ OLACAK'

"Devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmamı yasaklayan herhangi bir kırmızı çizgi yok" diyen Esad, "Ben seçilirsem Suriyelilerin daha iyi bir geleceği olacak" ifadelerini kullandı.

'SİYASİ BİR HATA OLUR'

Seçim olmadan iktidarda kalmasının kendisi için siyasi bir hata olacağını da söyledi.

Söyleşide Paris’te 129 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili soruları yanıtlayan Esad, saldırıyı gerçekleştirenlerin Suriye’de askeri eğitim almış olabileceğini, ancak örgütün “Irak ve Afganistan’da doğduğunu” söyledi.

“TÜRKİYE, SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR…”

Radikal’in aktardığı ve Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, IŞİD’in Batı nedeniyle doğduğunu söyleyen Esad, “Size, IŞİD’in Suriye içinde doğal ve sosyal bir kuvözü olmadığını söyleyebilirim” ifadesini kullandı. Paris katliamı ve başka saldırıları yapmak için Suriye’de eğitilen cihatçıların, “Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın desteği ve teröristleri farklı yönlerden destekleyen Batı politikaları” sayesinde bunu yapabildiğini belirten Esad, “IŞİD Suriye’de başlamadı, Irak’ta başladı ve ondan önce de Afganistan’da” dedi.

‘BLAIR’İN SÖZLERİ EN ÖNEMLİ KANIT’

İngiltere eski başbakanı Tony Blair’in “Irak savaşı IŞİD’in yaratılmasına yardımcı oldu” sözlerini, “Bu konuda en önemli delil” olarak niteleyen Suriye lideri, seçimler için henüz bir tarih belirlenemediğini vurguladı. Esad, “Zaman çizelgesi terörizmi yendikten sonra başlar. Suriye’de birçok bölgeyi ele geçiren teröristler varken siyasi olarak hiçbir şeyi başaramazsınız” ifadesini kullandı.

 

Suriye'de çarpıcı gelişme.. Ateşkes kararı alındı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler