Türk gemisine haşhaş operasyonu böyle görüntülendi

spanya’nın güneyinde Almeria kenti açıklarında "Berk Kaptan" adlı Türk bandıralı bir balıkçı gemisinde ele geçirilen 12 ton haşhaş ile ilgili yapılan operasyonun görüntüleri yayınlandı.

Yayınlanma: 18.02.2014 - 12:15
Abone Ol google-news

Gümrük muhafaza yetkilileri, 11 Şubat günü Fas sınırında bulunan Melilla kenti açıklarında Türk bayrağı taşıyan bir balıkçı gemisinin bölgede olmasından şüphelendiklerini söylediler. Türk balıkçılarının buraya kadar gelmesine anlam veremediklerini vurgulayan yetkililer bunun bir uyuşturucu ticareti olabileceğini göz önünde bulundurarak gemiyi denizden ve havadan radarlarla takibe aldıklarını belirttiler.

Türk gemisine haşhaş operasyonu böyle görüntülendi - VİDEO


14 Şubat tarihinde “ Berk Kaptan” adlı gemiye bazı teknelerin yanaştığını ve yüklemeler yaparken radara takıldığını anlatan Gümrük Muhafaza Yetkilisi Jesus Perez, bunun ardından Türk yetkililerden izin alarak derhal Fransız polisi ile birlikte operasyon için düğmeye bastıklarını ve gemiye çıkartma yaptıklarını ifade etti. “İstanbul Boğazı” (Bosforo) adı verilen operasyonda  480 buğday çuvallarının içine gizlenmiş toplam 12 ton haşhaş ele geçirildiği vurgulandı..
 
Gemiye derhal el konularak Almeria limanına çekildiğini anlatan yetkililer gözaltına alınan dört Türk vatandaşının da mahkemeye çıkartılması için yetkililere teslim edildiğini kaydetti. İspanyol basını uyuşturucu mafyasının, Doğu Akdeniz’den başlayan ve Fas karasuları güzergahını izleyerek İspanya kıyılarına kadar ulaşan yeni bir uyuşturucu hattı oluşturduğuna dikkat çekerek geçtiğimiz yıl Haziran ayından bugüne kadar gerçekleştirilen altı operasyonda toplam 50 tonun üzerine uyuşturucu maddesinin yakalandığına işaret ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler