Fransa Başbakanı korkuttu

Paris’te 129 kişinin hayatını kaybettiği katliamın şoku sürerken Başbakan Manuel Valls, “Teröristlerin kimyasal veya biyolojik silah kullanma riski var” açıklaması yaptı. Valls, OHAL’in üç ay uzatılacağını da söyledi. Ulusal Meclis’in gündeminde ayrıca kamu düzeni için tehdit oluşturduğuna inanılan herkesin ev hapsine alınabilmesi de var.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 20:11
Abone Ol google-news

Paris saldırıları sonrası Fransa adeta sıkıyönetime geçiyor. Cumhurbaşkanı François Hollande’ın sunduğu tasarıyla olağansütü halin süresi 12 günden 3 aya çıktı. Fransız parlamentosunun alt kanadı meclis, katliam sonrası ilan edilen olağanüstü halin üç ay uzatılmasına onay verdi. Tasarının bugün de parlamentonun üst kanadı senato tarafından onaylanması bekleniyor. Tasarının diğer önemli maddeleri şunlar:

Polise her tür yetki

*Polisler görevleri dışında silah taşıyabilecek.

*Kamu düzeni için tehdit oluşturduğuna inanılan herkes ev hapsine alınabilecek.

*Polise mahkeme izni gerekmeksizin arama yapma yetkisi verilecek.

*Gözaltındaki terör zanlılarının birbirleriyle iletişim kurmaları önlenecek. Paris genelinde toplantı ve gösteri yasağı ise pazar gecesine kadar uzatılırken, sadece saldırıların birinci haftasının dolacağı bugün anma törenlerine izin verilecek. Tiyatro ve konser salonlarında güvenlik önlemleri artırılacak.

Fransa Başbakanı Valls: IŞİD biyokimyasal saldırı yapabilir

Meclisteki OHAL oturumunda konuşan Başbakan Manuel Valls, Fransa ve hatta Avrupa’nın kimyasal ya da biyolojik saldırılarının hedefi olabileceği uyarısında bulundu.

İhtimal dahilinde

“Hiçbir şeyi ihtimal dışında bırakmamalıyız. Bunu bütün önlemleri alarak söylüyorum. Fakat biliyoruz ve aklımızda tutuyoruz ki kimyasal silah veya biyolojik silahı kullanılması riski de var” açıklamasını yapan Valls “Yeni olan, eylem şekilleri... Saldırı ve öldürme şekilleri, sürekli değişim geçiriyor. Emirleri verenlerin öldürücü tahayyülünün sınırı yok. Saldırı tüfekleri, kafa kesmeler, intihar bombacıları, bıçaklar ya da bunların hepsi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler