Bayırbucak bölgesine harekat... "Bir çok bölgeyi kaybettik"

Suriye'de rejim güçleri Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırı devam ediyor.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 19:53
Abone Ol google-news

Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı'ndaki birçok bölgenin kontrolünün Suriye'ye geçtiğini, ağır kayıpları olduğunu belirtti.

Suriye ordusunun Türkmen Dağı'na yönelik başlattığı kara harekatı yoğun şekilde sürüyor. Sabah saatlerinde bazı mevzi ve köyler uzaktan atılan füze ve havan toplarıyla aralıklarla vuruldu.



"BİRÇOK BÖLGEYİ KAYBETTİK"

Habertürk'e konuşan Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Emeç, "Birçok bölgeyi kaybettik. Kalan yerlerde mücahitlerimiz ağır mücadele veriyor. İnsanlar çok kötü durumda, Rus uçakları 10'ar 10'ar geliyor. Bayırbucak Türkmenleri çok perişan halde, durum vahim. Yerleşim yerlerin yerle bir oldu. Bizim tek umudumuz Allahtan sonra Türkiye'dir. Elimizde kalan bir stratejik bölge var o da giderse bölge biter" dedi.

KIZILAY'DAN YARDIM

Türkiye sınırına gelen Türkmenlere Türk Kızılayı çadır ve battaniye yardımı gönderdi. Gece boyunca 5 yaralı da Suriye'den Hatay'daki hastanelere getirildi. Ekipler tarafından Yayladağı İlçesi sınırına getirilen çadır ve battaniyeler Hatay Valiliği'nin organizesi Türk askerlerinin gözetiminde çadırkente ulaştırılıyor. Sağlık Bakanlığı ise bölgeye çevre illerden sağlık ekibi takviye ederek muhtemel yaralı sevkine hazırlık yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon