Kremlin'den düşürülen uçak için ilk açıklama: Çok ciddi bir olay

Türkiye'nin Suriye sınırında düşürülen uçağa ilişkin Rusya'dan iki açıklama geldi. Kremlin, düşürülen uçakla ilgili olarak, "Çok ciddi bir olay" derken, Savunma Bakanlığı uçağın Suriye hava sahası içinde olduğunu savundu. Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Putin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 10:47
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili olarak Rusya'nın ilk açıklaması Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında Rus uçağının Suriye'de düşürüldüğü doğrulanırken, "Uçak bütün uçuşu boyunca kesinlikle Suriye sınırları içinde kalmıştır" ifadelerine yer verildi.

Pilotların paraşütle atlayarak kendilerini kurtardığını aktaran Savunma Bakanlığı, uçağın "karadan ateşle" düşürüldüğünü ifade etti.



KREMLIN: ÇOK CİDDİ BİR OLAY

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye sınırında angajman kurallarını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin değerlendirme yapmak için erken olduğunu ancak olayın "Çok ciddi bir durum" olduğunu söyledi.

Peskov, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun çok ciddi bir olay olduğunu belirterek, "Resmin tamamını görmeden herhangi bir yorumda bulunmak, varsayım ve değerlendirme yapmak için erken. Bu nedenle sabırlı olmak gerekiyor. Bu çok ciddi bir olay, ancak tam bilgiye sahip olmadan bir şey söylemek mümkün değil ve bu yanlış olurdu" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığından uçağın düşme nedenine ilişkin kesin açıklama yapılmadığını aktaran Peskov, "Biz uçağın Suriye hava sahasında olduğunu kesin olarak biliyoruz. Savunma Bakanlığının açıklamasında 'muhtemelen vuruldu' ifadesi kullanılıyor" diye konuştu.

Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçak olayıyla ilgili Rusya Güvenlik Konseyini topladığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını" belirterek, Putin'in bugün Soçi'de Ürdün Kralı Abdullah ile yapacağı görüşmede bu konuya değinebileceğini kaydetti.

Putin, Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler