ABD ve AB'den Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına sert tepki

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ''Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasından ve bir basın kurumunun daha baskılandığını düşündüren gelişmelerden oldukça endişeliyiz.'' denildi.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 12:05
Abone Ol google-news
Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına dış dünyadan ilk tepki ABD gösterdi. Açıklamada, Türkiye’de bir basın grubunun daha baskılandığı belirtilerek, sadece yargıya değil yetkililere de, “T.C. Anayasası’nda yüceltilen basın özgürlüğü temel ilkesini güvence altına almalarını umuyoruz.” denildi. 
ABD Büyükelçiliği, Washington’dan gelecek kararı beklemeden twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı: 
 
“Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasından ve bir basın kurumunun daha baskılandığını düşündüren gelişmelerden oldukça endişeliyiz. Türk mahkemelerinin ve yetkililerin, T.C. Anayasası'nda yüceltilen basın özgürlüğü temel ilkesini güvence altına almalarını umuyoruz.”
 
INSTAGRAM HESABINI KARARTTI
 
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Instagram hesabından iki gazetecinin tutuklanmasıyla siyah bir kare paylaştı. Söz konusu görsel, “Türkiye’de bugün bağımsız medyadaki daha fazla sesin susturulduğunu görmekten derin rahatsızlık duyuyoruz” mesajıyla paylaşıldı.
 


AB: ENDİŞE VERİCİ

Avrupa Birliği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

AFP'nin haberine göre, Avrupa Birliği Komisyonu dış ilişkiler sözcüsü Maja Kocijancic günlük basın brifinginde, "Bu endişe verici gelişmeyi yakından izliyoruz" dedi.
 
AP Türkiye Raportörü Kati Piri
 
Üst düzey gazeteciler, Can Dündar ve Erdem Gül, terörü desteklemek ve casusluk suçlamasıyla tutuklandı. Gazetecilik suç değildir.  Mülteci krizi olsun olmasın, Türkiye’de basın özgürlüğü Avrupa Parlamentosu’nun birinci önceliğidir. 
 
AGİT Medya Temsilcisi Dünya Mijatoviç
 
Gazetecinin görevi devletin çıkarını korumak değildir.
 
Avrupa Parlamentosu’ndan Marietje Schaake
 
Medya özgürlüğü AB-Türkiye ajandasının en başında mı? Olmalı!

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına Belçika'dan tepki

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler