Ankara’nın gözü ikinci buluşmada

Türkiye’nin 24 Kasım’da Rus uçağını vurmasının ardından Ankara-Moskova hattında tırmanan gerilimde ilk buluşma sonuç vermedi.

Yayınlanma: 05.12.2015 - 03:27
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 40 dakika süren görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin hedef alınmasından duyulan rahatsızlığın dile getirildiği öğrenildi. Çavuşoğlu, Lavrov’a “Yine görüşelim” mesajı verirken Rusya’dan bu teklife yanıt gelmedi.

Üzüntü var özür yok

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus meslektaşı Lavrov ile görüşmesinde olayla ilgili üzüntüsünü tekrarladı ancak özür dilemedi. Lavrov, Çavuşoğlu’nun görüşmesi için “Yeni bir şey söylemedi” derken, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a dair Rus tarafının suçlamalarından duyulan rahatsızlığın dile getirildiği öğrenildi. Lavrov görüşmede, “Uçağın düşürüldüğü bölgede hedefin IŞİD’in petrol ticareti” olduğunu belirtti. Uçakların bu ticaretin merkezini hedef aldığını savundu. Çavuşoğlu ise bölgede IŞİD bulunmadığını tekrarlarken görüşme sürecinin devam etmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler