Serj Tankian: Erdoğan-Gollum kıyaslaması Gollum’un imajını zedeliyor

Gollum tartışmasına Ermeni müzisyen ve System of a Down grubunun solisti Serj Tankian da katıldı.

Yayınlanma: 05.12.2015 - 10:35
Abone Ol google-news

Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı ruh hallerindeki fotoğraflarını Yüzüklerin Efendisi karakterlerinden Gollum'a benzeten caps'i paylaştığı için yargılanan Aydınlı doktor Bilgin Çiftçi'nin davasında mahkeme, Gollum'un kötü karakter olup olmadığının elirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar vermişti.

Bu kararın ardından tüm dünya bu davaya odaklandı. Önce Yüzüklerin Efendisi filminin yaratıcıları yönetmen Peter Jackson ile senaristler Fran Walsh ve Philippa Boyen ortak açıklama yaptı, ardından da filmdeki Frodo rolüyle tanınan Elihah Wood dava için "Korkunç" dedi.



'Gollum davası' için bir yorum da System of a Down grubunun solisti Serj Tankian'dan geldi. BirGün'ün haberine göre,  Armenpress'e konuşan Tankian davaya çok şaşırdığını belirterek, "Rusya, Erdoğan’ı ve ailesini IŞİD ile petrol ticareti ile suçluyor. Böyle bir gündemde Gollum haberine gülüp geçebilirdik, eğer Türkiye’de gazeteciler tutuklanmasaydı. Bu dava için Peter Jackson’ın bilirkişi olarak atanmasını tavsiye ediyorum. Kendisi de kesinlikle Erdoğan ile Gollum’u karşılaştırmanın Gollum’un imajını zedelediğini söyleyecektir" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler