AB için basın özgürlüğü tartışma konusu değil

Avrupa Birliği’nin sivil düşün programı “Ağlar ve Platformlar Hibe Programı” kapsamında finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen “Özgürlük için Basın 2. Ulusal Konferansı”na, tutuklanan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül ile öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi damgasını vurdu.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 07:16
Abone Ol google-news

Konferansta konuşan AB Delegasyonu Türkiye Başkanı Hansjörg Haber, “Basın özgürlüğü AB değerlerinin kalbidir ve katılım süreci için de önemli bir unsurdur. Komiser Johannes Hahn, ‘Bunlar müzakere bile edilemez’ diyerek çok kısa şekilde ifade etmiştir. Son iki yılda özellikle de ifade özgürlüğü, medya ve internette gördüklerimiz ancak bir gerileme olarak nitelendirilebilir” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da “Dündar ve Gül hakkında ceza soruşturması niçin açıldı, bunu sorgulama hakkına sahibiz. Devlet bu sır niye sızdı diye soruşturma hakkına sahip ama bu sırra ulaştığında niye yayımladığının sorulmasına sadece anti-demokratik ülkelerde rastlanır. Dündar ve Gül’ün ifade ettiği sır, Türkiye’nin ve dünyanın en çok bilinen sırrıydı. En büyük çelişki ise içeriğinin gerçekdışı olduğu iddiası. Yazıların içeriği yalanlandıysa o zaman haberleri yalandır, eğer doğruysa o sırrı yargı eliyle çizmek akılla savaşmaktır” diye konuştu.

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal ise Türkiye’de medyanın hiçbir zaman özgür olmadığını belirterek “Gazetecilerin içeri alınması net bir mesaj: Benim istediğimi yapacaksın. Ama enseyi karartmaya gerek yok. Şimdi beni alkışlamayın, alkışlar Dündar ve Gül’e gelsin”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler