Putin'den Türkiye'ye kara kutulu mesaj

Rusya, Suriye sınırında Türkiye tarafından vurulan Rus uçağının kara kutusunun Rusya’ya getirildiğini açıkladı. Putin, 'Türk Hava Kuvvetleri’nin uçağı haince nerede vurmuş olduğunu anlamış olacağız' dedi.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 21:55
Abone Ol google-news

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye ordusuna bağlı özel birliklerin SU-24 uçağının düştüğü alanı temizlediklerini ve kara kutusunu bulduklarını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de kara kutunun uluslararası uzmanlar eşliğinde açılması talimatını verirken, kara kutunun içinden nasıl bilgi çıkarsa çıksın, Türkiye’ye karşı tutumlarının değişmeyeceğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, uçağın kara kutusunun Rusya’ya getirildiğini açıkladı. Putin ile birlikte bir toplantıya katılan Şoygu, “Pilotumuzu vuran militanların bulunduğu akanda aktif bir şekilde çalıştık. Bu çalışma, uçağın düştüğü alanının özel kuvvetlerimiz ve Suriye özel kuvvetlerinin temizlenmesiyle sonuçlandı. Suriye birlikleri, uçağımızın düştüğü alanı inceliyor.” diye konuştu. Bölgedeki militanların, özel kuvvetlerin gelmesi sonucunda oradan kaçtıkları bilgisini veren Şoygu, “Uçaktan bir şey alma ya da götürme şansı bulamadılar. Uçuş bilgilerinin kaydı (kara kutu) bulundu, buraya getirildi ve şimdi size sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de kara kutunun uluslararası uzmanlarla birlikte açılması talimatını verdi. Putin, “Kara kutuyla ilgili şimdi bakacağız. Kara kutu açıldı mı?” diye sordu. Putin, ardından “Şimdilik kara kutuyu açmamanızı istiyorum. Kara kutuyu sadece uluslararası uzmanların eşliğinde açın. Her şey düzgün bir şekilde belgelenmeli” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'YE TUTUMUMUZ DEĞİŞMEYECEK'

Putin, ardından da kara kutudan ne çıkarsa çıksın Türkiye’ye karşı tutumlarının değişmeyeceğini söyledi. Putin, “Anladığım kadarıyla kurtarılan uçuş bilgileri SU-24’ün kalkışından düşüşüne kadar bütün uçuş güzergahı, hızı, irtifası konusunda bilgilenmemizi sağlayacak. Bu şekilde Türk Hava Kuvvetleri’nin uçağı haince nerede vurmuş olduğunu anlamış olacağız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler