Muhammed Ali'den Trump ve IŞİD'e sert tepki

Ameriklı boks efsanesi Muhammed Ali, Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump'ın 'Müslümanların ülkeye girişini yasaklayalım' çıkışına "Müslümanlar, İslam'ı kendi çıkarları için kullanmaya çalışanlara karşı çıkmalı" diyerek yanıt verdi.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 12:28
Abone Ol google-news

Üç kez dünya ağır sıklet boks şampiyonu olan 73 yaşındaki Muhammed Ali, isim vermeden Trump'ı eleştirdi ve bazı başkan adaylarının yaptıkları açıklamalarla insanları İslam dinini öğrenmekten soğuttuğunu ifade etti. 

IŞİD'in eylemlerini de kınayan ünlü boksör, "Gerçek Müslümanlar kendilerini cihatçı olarak tanımlayan bu grupların merhametsiz vahşiliğinin dinin özüne ters düştüğünü biliyor" dedi. 

Ali sözlerine, "Bu katiller, İslam'ın özü hakkındaki düşünceleri saptırıyor" diye konuştu. 

'Masumların öldürülmesinin İslami yanı yok'

Kasım ayında Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan ve 130 kişinin ölümüne neden olan saldırılarla, Kaliforniya'nın San Bernardino kasabasında 14 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı saldırıları da kınayan Muhammed Ali, "Ben de Müslüman'ım ve açıkça söyleyebilirim ki, Paris'te, San Bernardino'da ya da başka yerlerde masum insanların öldürülmesinin İslami hiçbir tarafı yok" dedi. 

Cassius Clay ismiyle doğan Muhammed Ali, 1964 yılında Müslüman olduğunu açıklamış ve ismini değiştirmişti.

Boksu bıraktıktan sonra 1984 yılında Parkinson teşhisi konan ünlü boksör, ABD'de siyah hakları konusunda çalışmalar yürütmüştü. 

Trump: Başkanlık yarışından çekilmeyeceğim 

"Radikal İslam tehdidine karşı kapsamlı bir politika geliştirilene kadar Müslümanlar ülkeye alınmamalı" sözleriyle Beyaz Saray dahil birçok çevrenin tepkisini çeken Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump ise başkanlık yarışından çekilmeyeceğini açıkladı.

Amerikan Washington Post gazetesine konuşan Trump, "Ne olursa olsun, kenara çekilmeyeceğim" dedi.
Beyaz Saray, Trump'ın Müslümanları hedef alan açıklamalarının ardından başkanlık yarışından diskalifiye edilmesi gerektiğini açıklamıştı.

Kaynak: BBC TÜRKÇE


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler