1800 yıllık sütuna adını yazan Türk öğrenci gözaltına alındı

İTALYA’nın başkenti Roma’da, 1800 yıllık sütuna adını yazan bir Türk öğrencinin gözaltına alındığı, para cezası ödedikten sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 14:44
Abone Ol google-news

Corriere della Sera gazetesinde yer alan habere göre, Aziz Multu adlı bir Erasmus öğrencisi, İmparatorluk Forumları’ndaki (Fori Imperiali) sütunlardan birine bozuk parayla adını yazdı.

Pazar günü gerçekleştiği belirtilen olay sonrası söz konusu öğrencinin gözaltına alındığı ve bir gece polis merkezinde bekletildikten sonra adliyeye götürüldüğü kaydedildi.

Tarihi kalıntılar açısından Roma’nın en zengin bölgesi olan Palatino Tepesi’nde yer alan bu esere ağır hasar verdiği gerekçesiyle 200 Euro para cezası ödetildikten sonra serbest bırakılan Aziz Multu’nun, Roma Belediyesi’ne ise 2 bin Euro tazminat daha ödemek zorunda olduğu bildirildi.

“YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Çevredeki diğer turistler tarafından İtalyan güvenlik güçlerine ihbar edilen Aziz Multu’nun adliyedeki ifadesinde, “Orada başka isimler de yazılı olduğunu gördüm, ben de kendi adımı yazmak istedim. Bunun yasak olmadığını sanıyordum” dediği aktarıldı.

“VANDAL, ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ”

Corriere della Sera gazetesi buna ilişkin haberinde, “İki gün önce tutuklanan vandal, böylece sütunlara kazıyarak adını ebedileştirdi. Acımasızca tarihin bir parçasına böyle iz bıraktı” gibi ifadeler kullandı.
Gazete bu izin, ancak çok hassas ve pahalı bir restorasyondan sonra yok edilebileceğini de ekledi.
Geçen yıl da Kazbek Akaev adlı bir Rus turist, yine aynı bölgede yer alan Kolezyum’un (Flavianus Amfitiyatrosu) duvarına adının baş harfini kazımış, 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aziz Multu’nun adını kazıdığı Palatino Tepesi’ndeki sütunun tarihinin M.S. 2’nci yüzyıla dayandığı belirtiliyor.

Venedik Meydanı (Piazza Venezia) ile Kolezyum arasında kalan ve bir açık hava müzesine ev sahipliği yapan Palatino Tepesi’nde Roma’nın köklerinin bulunduğuna inanılıyor.

Roma Mitolojisi'ne göre Palatino Tepesi, Roma’nın kurucuları Romulus ve Romus’un dişi bir kurt tarafından bulunarak hayatlarının kurtarıldığı yer.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler