Kırım havaalanı kuşatma altında

Ukrayna'nın özerk bölgesi Kırım'da havaalanının silahlı kişiler tarafından kuşatıldığı bildirildi. Kuşatan silahlı kişilerin Rusya yanlıları olduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma: 28.02.2014 - 10:06
Abone Ol google-news

Kırım'ın başkenti Simferopol'daki havaalanının bugün 50 kişi tarafından kuşatıldığı bildirildi. Dün de Rusya yanlısı silahlı kişiler kentteki hükümet binalarını işgal etmişti.

Rus donanması bayrağı taşıyan silahlı kişilerin gece yarısı bir kamyonla geldikten sonra havaalanını işgal ettiği bildirildi. Bir görgü tanığı silahlı cuma günü erken saatlerde Belbek askeri havaalanının silahlı kişilerin kontrolü altında olduğunu söyledi.

Kask ve çelik yelek giyen korumalarla desteklenen Rus askerlerinin havalanında pozisyon aldığı kaydedildi.

Yerel haber ajansları askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde Belbek askeri havaalanına gidildiğinde "uçuşların" durdurulduğu bilgisinin verildiğini belirtti.

Ukrayna'nın yeni seçilen hükümet temsilcilerinin bugün Rusça konuşulan yarımadaya uçacak olması nedeniyle kapatıldığı ileri sürüldü.

Dün Kırım bölgesel parlamentosu oylama yaparak 25 Mayıs'ta özerkliğini genişletmek için referandum kararı almıştı. Bu karardan hemen önce de silahlı kişilerin parlametoyu bastığı belirtildi.

Ukrayna'da gösteriler nedeniyle Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ülkden ayrılmış ve Moskova'ya gitmişti. Kırım'da çoğunluğu oluşturan Ruslar ise Rusya'ya bağlanmak istediklerini ifade ediyor.

Rusya'nın Sivastopol Limanı'nda Karadeniz filosunu bulundurduğu için bu bölge stratejik öneme sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler