Bombada 7 şüpheli var

Sultanahmet saldırısının ardından olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 7’ye yükseldi. Davutoğlu, yapılan sınır ötesi operasyonlarda 200 IŞİD’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 14.01.2016 - 14:32
Abone Ol google-news

<video:463904>

Sultanahmet Meydanı’nı kana bulayan canlı bombayı son anda fark edip ve “kaçın” diye bağırarak ölü sayısının artmasını engelleyen turist rehberi Sibel Şatıroğlu, İstanbul Turist Rehberleri Odası üyeleri, KESK, DİSK, TTMOB, TTB İstanbul Şubeleri, İHD ve Suruç Aileleri İnisiyatifi dün Dikilitaş’ın önünde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu ve karanfil bıraktı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli sayısı ise 7’ye yükseldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki 8. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Sultanahmet saldırısından bu yana geçen 48 saatte 200’e yakın IŞİD terör örgütü mensubunun top ve tank atışlarıyla etkisiz hale getirildiğini söyledi.

500 top atışı yapıldı

Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine 500’e yakın top ve tank atışı gerçekleştirildiğini ve atışların sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, “Türkiye’ye yönelen her el misli ile cezalandırılacaktır. Aralarında üst yöneticilerin de olduğu 200 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Terörün her türlüsü insanlık suçudur. Terörün beslendiği kaynakları kurutmaya kararlıyız” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısının 7’ye ulaştığını söyledi. Ankara’daki Büyükelçiler Konferansı çıkışında gazetecilern sorularını yanıtlayan Ala, “İstanbul’da yapılan menfur saldırıyla ilgili olarak şu ana kadar gözaltına alınan sayısı 7’ye ulaştı. Soruşturma devam ediyor” dedi.

Yayın yasağına tepki

KESK, DİSK, TTMOB, TTB İstanbul Şubeleri, “Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Paris, Ankara, Sultanahmet Katliamlarını Lanetliyoruz” pankartı açtı. Açıklamayı okuyan Hüseyin Özev, olayla ilgili yayın yasağını eliştirerek, siyasi iktidarı katliamın üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. Barış ve kardeşlik isteyenleri sindirmek için uğraşanların, ‘ellerindeki listede yer alan’ canlı bombanın Sultanahmet’te ortaya çıkmasını beklediklerini belirten Özev, “Tüm yurttaşları, ülkemizin savaş ve şiddet ortamına itilmesine karşı çıkmaya, ayrım gözetmeksizin tek bir insanımızın bile katliamlara artık kurban verilmemesi için barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler