NATO'dan Ukrayna açıklaması

NATO toplantısı sona erdi. Rasmussen, "NATO açık bir biçimde Rusya'ya karşı Ukrayna'nın yanında durma kararı almıştır" dedi.

Yayınlanma: 02.03.2014 - 22:20
Abone Ol google-news

 NATO Rusya'ya çağrı yaparak 'Ukrayna'daki askerlerini' üslerine çekmesini ve Ukrayna'nın içişlerine müdahale etmemesini istedi.


Brüksel'deki daimi temsilciler düzeyindeki acil toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna ve Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi himayesinde barışçıl bir çözüm için diyaloğa davet edildi. 

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanarak, Rus parlamentosunun güç kullanımına onay vermesinden de büyük kaygı duyulduğu ifade edildi.

Yanıtımız ağır olur

Rusya yanlısı milislerin Kırım'da birçok askeri ve idari birimi kontrol altına almasına Batı'nın tepkisi şiddetleniyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, mevcut Kırım politikasını sürdürmesi halinde Rusya’nın ekonomik yaptırımlar ve yalnızlaşmaya maruz kalacağını söyledi.

ABD’nin CBS kanalında yayımlanan ‘Face the Nation’ programında konuşan Kerry Rusya’yı, ‘19. yüzyıldaymış gibi davranarak’ yabancı bir bölgeyi ‘uydurma bahanelerle’ işgal etmeye çalışmakla suçladı.

Kerry, Rusya’nın ‘inanılmaz derecede saldırgan’ bir tutum sergilediğini belirterek Moskova’nın yine de krizi hafifletme şansının bulunduğunu kaydetti.

Rus askerleri Kırım'ı kuşattı

Ukrayna, yedek askerleri silah altına alıyor

Rusya'nın kararı dünyayı ayağa kaldırdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler