Barzani , uluslararası toplumdan yardım istedi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak Kürdistan’ın yaşadığı ekonomi krizi atlatılması için uluslararası toplumun yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 23.01.2016 - 14:57
Abone Ol google-news

 

Barzani, Irak Kürdistan’ın ekonomi durumu ile ilgili düzenlenen toplantı öncesi yerel basına değerlendirmelerde bulundu.

Barzani," Biz petrol satışına başladığımızda bir varil petrolün fiyatı 110 dolardı. Şu anda bir varil petrolü 20 dolara satıyoruz, böylece her ay 400 milyar Irak dinarı (367 milyon dolar) açığımız oluyor. 5 milyon nüfusumuz var. Bunların 1 milyon 400 bini hükümetten maaş almaktadır. Bizim aylık gelirimiz 450 milyar ile 500 milyar dinar arasındadır. Hükümette çalışan memurların toplam maaşı ise 850 milyar dinar civarıdır.” ifadelerini kullandı.

Barzani, Kürt Yönetiminde yaşanan ekonomi krizin az bir zararla atlatması için uluslararası topluma yardım çağrısında bulunmak zorunda kaldıklarını aktardı.

IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırılar öncesinden petrol geliri dışında her ay 300 milyar dinar gelirleri olduğunu söyleyen Barzani, IŞİD’in ardından aylık gelirleri 140 milyar dinara kadar düştüğünü kaydetti.

Barzani," Umarım halkımız bu zor zamanda sabırlı olur. Tüm ümitlerimiz tükenmiş değildir, petrol fiyatında yaşanan düşüş özeleştiri yapmamız için bir fırsattır. Medya kuruluşlarından da isteğim bu durumu anlayışla karşılamaları ve birbirimizi kırmadan sorunların çözümüne odaklanmamız." dedi.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş Kürt Yönetimi'nde ağır bir ekonomi kriz yarattı. Geçtiğimiz günlerde Bölgesel Kürt Yönetimi, Peşmerge ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı memurları maaşı dışında, tüm kamu çalışanlarının maaşını yarıya indirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler