Çin'de yolsuzluklara karşı önlem

Çin'de artan yolsuzluk iddialarına karşı sıkı önlemler almaya başlıyor. İlk önlem olarak Ulusal Halk Kongresi toplantısında savurgan harcamaların yasaklanmasından başlandı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 14:23
Abone Ol google-news

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in yolsuzluğa karşı büyük bir kampanya başlatmasının ardından bu yıl Ulusal Halk Kongresi'nin (UHK) yıllık politika belirleme toplantısında hediye vermek, savurgan hoşgeldin törenleri ve lüks yemek ziyafetleri yasaklanacak.

Temsilcilere içkisiz açık büfe yemekler servis edilecek çünkü UHK sözcüsü Pekin'de gazetecilere konuşan Fu Ying'e göre onların hükümetin tutumluluk hamlesi için rol model olması gerektiğini söyledi. Çin'in en büyük siyasi olayı bu yıl 5-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Xi'nin tasarruf tedbirleri bir yıl önce başlamıştı ve Gucci çantadan, Ferrari marka spor arabasına oradan ziyafetlerde içki servis edilmesine kadar birçok lük harcamalarda kısıtlamaya gidildi.

Çin'de yolsuzlukla mücadele kapsamında geçen yıllarda çok sayıda üst düzey yetkili görevden alındı. Ancak ülkede hala alt yolsuzlukların devam ettiği yönünde haberler yayılıyor.

Ancak Xi'nin bu önlemleri sonucu lüks harcamalarda düşüş yaşanırken daha köklü önlemler alınmadığı taktirde yolsuzlukların devam edeceğini düşününler de var.

Çin'de Ulusal Halk Kongresi'nde yolsuzlukların yanı sıra tehlikeli boyuta ulaşan çevre sorunları, ekonomik reformlar ve özellikle Doğu ve Güney Çin Denizi'ndeki bölgesel sorunların da tartışılacağı belirtildi.

UHK sözcüsü Fu, büyük ihtimalle kronik hava kirliliğinin önüne geçilmesi için çevre kanununda revizyona gidileceğini söyledi ama ayrıntılı bilgi vermedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler