Futbolculardan mülteciler için oturma eylemi

Yunanistan 1. Futbol Ligi’nde AEL Larissa ile Acharnaikos takımları arasında oynanan karşılaşma futbolcular hakemin başla düdüğünden sonra mülteciler için oturma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 30.01.2016 - 14:11
Abone Ol google-news

<video:472700>

Yunanistan 1. Futbol Ligi’nde AEL Larissa ile Acharnaikos takımları arasında oynanan maçta futbolcular farkındalık yaratmak için çarpıcı bir eyleme imza attı. Hakemin başlama düdüğünün hemen ardından iki takımın futbolcuları oldukları yere çökerek 2 dakika süreyle öylece kaldı. Eylemin mültecilere dikkat çekmek için yapıldığı anons edildi. Eylemin ardından tekrar başlayan maçı ev sahibi takım 2-0 kazandı.

TÜRKİYE VE AB'YE SUÇLAMA
Reuters'ın haberine göre, oturma eyleminden önce stadyum içinde yapılan anonsta, "AEL yönetimi, antrenörler ve oyuncular; AB ve Türkiye'nin acımasız ilgisizliği yüzünden her gün Ege'de ölmeye devam eden yüzlerce çocuğun anısına, maç başladıktan hemen sonra 2 dakikalık saygı duruşunda bulunacak" denildi.

Anonsta, Ege'de işlendiği iddia edilen "çirkin suçlara karşı duyarsız kaldığı görülen tüm yetkililer" harekete geçmeye çağrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler