Rus milletvekili: Erdoğan, Putin’le görüşebilmek için her yolu deniyor!

Rus milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüşme talebini "Putin'le görüşebilmek için her ihtimali deniyor ama kimse artık Türklerin iyi niyetine inanmaz" dedi.

Yayınlanma: 31.01.2016 - 10:34
Abone Ol google-news


Rusya Devlet Duma'sı Uluslararası Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov,Dışişleri Bakanlığı'nın, Rus uçağının sınırı ihlal ettiğini açıklaması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek istemesine ilişkin ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Rus milletvekili, Erdoğan'ın Putin'le görüşebilmek için "her yolu denediğini" ve "uçak ihlali açıklamasının" da bunlardan biri olduğunu öne sürdü. Rus milletvekili, "Türkler artık ne söylerse söylesin, kimse artık onların iyi niyetine inanmaz. Görüşme yapabilmek için uyarıda bulmak ise çok naif bir beklenti" dedi.

ERDOĞAN: PUTİN'LE GÖRÜŞMEK İSTEDİM

Türkiye'nin dün bir Rus uçağının hava sahasını ihlal ettiğini açıklamasının ardındanCumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile görüşme girişiminde bulunduğunu söylemişti. Olayı değerlendiren Erdoğan, Putin ile görüşmek istediğini "Bütün bu hususlar dün akşam Dışişleri Bakanlığımıza davet edilen Rusya Büyükelçisi'ne açıkça anlatılmış, yaşanan olaylar şiddetle protesto edilmiştir.

Ve bu arada da ben Dışişleri Müsteşarımıza 'Rusya tarafıyla görüşün, Sayın Putin'le bizzat görüşmek isterim' demişimdir. Ve o andan bu ana kadar henüz kendisine ilettiklerini, fakat oradan bir dönüş olmadığını bizim büyükelçiliğimiz buraya bildirmiştir" sözleriyle anlatmıştı.

"ARTIK TÜRKLERE İNANMIYORUZ"

Erdoğan'ın bu sözlerini ve Dışişleri'nin ihlal açıklamasını değerlendiren Rusya Devlet Duma'sı Uluslararası Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, Ria Novosti ajansında yer alan açıklamasında, "Görünen o ki Erdoğan, Putin'le görüşemiyor ve görüşebilmek için her ihtimali deniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yüzden Erdoğan'ın uçak ihlal olayını da görüşme yapabilmek için kullandığını söyleyen Kalaşnikov, "Türkler artık ne söylerse söylesin, kimse artık onların iyi niyetine inanmaz. Görüşme yapabilmek için uyarıda bulunmak ise, çok naif bir beklenti" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler