Ekvador, Erdoğan'ın korumaları için harekete geçti

Ekvador İçişleri Bakanlığı, Ekvadorlu göstericilere müdahale eden Türkiye Cumhurbaşkanlığı korumalarına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 05.02.2016 - 21:03
Abone Ol google-news
<video:476409>

Ekvador polisinin korumalardan kimlik talep ettiğini ve bunların diplomatik dokunulmazlığa sahip olduklarını belirten Bakan Jose Serrano, polis raporunun Dışişleri’ne iletileceğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Jose Serrano, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dün akşam IEAN kurumlarında Türk Cumhurbaşkanlığı güvenlik üyelerinin şiddet içeren saldırıları hakkında, şunu belirtmeliyiz: Ekvador polisi şahıslardan kimlik talep etti, onlar diplomatik pasaporta sahipler. Polis raporu Dışişleri’ne iletilecek. Bu şiddet eylemlerini kesin bir dille kınıyoruz.” dedi.

DIŞİŞLERİ TÜRK BÜYÜKELÇİYİ ARADI

Öte yandan Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino Aroca, “Türk güvenliğinin eylemlerinden duyduğumuz rahatsızlığı iletmek üzere Türkiye Büyükelçisi’ni bu sabah aradım. Bu güvenlik birimlerinin yaptıkları mazur görülemez. Aynı zaman Türkiye Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaretlerden de üzüntü duyuyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekvador gezisinde konuşma yapmak için gittiği ulusal bir enstitüde (IEAN) protesto edilmişti. Türk korumalar Erdoğan aleyhine slogan atan Ekvadorlu göstericileri yaka paça dışarı atmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler