Tayvan'da şiddetli deprem... Çok sayıda insan göçük altında

Uzakdoğu'nun ada ülkesi Tayvan'da meydana gelen depremde çok sayıda bina yıkıldı. Yerel saatle 03.57'de Tayvan'ın güney şehri Tainan'da 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yetkililer çok sayıda kişinin göçük altında olduğunu belirtiyor.

Yayınlanma: 06.02.2016 - 09:28
Abone Ol google-news

<video:476576>

Yerel saatle 03.57'de meydana gelen depremin şiddeti gün içerisinde daha net görülmeye başladı. Tayvan Deprem Merkezi'nden yapılan açıklamada, Tayvan'da 6,4 büyüklüğünde bir depremin normal şartlarda bu denli bir yıkıma sebep olamayacağı belirtildi. Merkez üssünün şehir merkezi ve fay kırığının önceki depremlere nazaran yüzeye çok yakın olması, depremin şiddetini etkileyen faktörler olduğu vurgulandı.

5 ÖLÜ, 55 AĞIR YARALI... ÇOK SAYIDA İNSAN GÖÇÜK ALTINDA

Öte yandan arama kurtarma çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar göçük altından 221 kişinin kurtarıldığı, durumu ağır olan 55 kişinin hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan bir bebeğin de içinde bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Ekipler, enkazda mahsur kalan onlarca kişiyi sabah saatlerine kadar süren bir operasyonla kurtardı. kurtarılanlar arasında bir bebek de var.

CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ying-jeou, yaptığı açıklamada, ''Biz devlet olarak insanları kurtarmak ve korumak için elimizden geleni yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

Şehir genelinde evleri yıkılan veya zarar gören 6 bin aile için belediyeler ve itfaiye ekipleri tarafından barınaklar kuruldu. Ayrıca Tayvan ordusunun da arama kurtarma çalışmalarına katılacağı ve bin 200 yatakla sokakta kalan halka destek vereceği aktarıldı. Şehrin bazı bölgelerine yangın ihtimaline karşı elektrik verilmezken, 400 bin kullanıcıya ise boruların patlaması nedeniyle su verilemiyor.

Depremin ülke genelinde hissedildiği, Tainan dışında hiçbir şehirde can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler