Rusya, ABD'ye barış planı sundu: Cevap bekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD yönetimine Suriye krizinin çözümü ve ateşkes konusunda yeni plan sunduklarını açıkladı. Planın çok basit birkaç maddeden oluştuğunu belirten Lavrov, "ABD'den bir an önce planımıza cevap bekliyoruz. Bu planın içeriği ile ilgili tek açıklayabileceğim madde Beşar Esad'ın hemen görevinden ayrılmasını öngörmüyor" dedi.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 21:49
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD yönetimine Suriye krizinin çözümü ve ateşkes konusunda yeni plan sunduklarını duyurdu.

Hürriyet'in haberine göre, Esad kuvvetleriyle Rus savaş uçaklarının bombardımanı yüzünden Suriye’de yaşanmaya başlanan ikinci insanlık dramı kritik hal almaya başladığı sırada Rusya ateşkes ilan edilmesini de içeren yeni barış planını ABD’ye sunduğunu açıkladı.

Salı akşamı Rus basınından "Moskovskiy Komsomolets" gazetesine ilginç açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Biz Suriye ile ilgili ABD’ye yeni plan ilettik. Onlar da bu planı alarak üzerinde çalışmalarına başladı. En yakın zamanda Washington’dan olumlu mesaj bekliyoruz. Amerikan tarafına sunduğumuz planın çok basit olmakla birlikte maddelerini şu anda açıklayamıyorum. Ancak bir tek hususu aydınlatmak istiyorum. Yeni planda Beşar Esad’ın görevinden hemen ayrılması maddesi bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in son Türkiye temasları sırasında Rusya’yı eleştirerek Suriye’deki insanlık dramından sorumlu tutmasını da kabul etmediklerini belirten Lavrov, “Merkel’in koşulsuz şartsız Türkiye’ye verdiği destek bizi şaşırttı doğrusu" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon